Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letošní Mezinárodní den památek v Budějcích bude zaměřen hlavně na věže a věžičky

K Mezinárodnímu dni památek se v sobotu 18. dubna připojí také Budějce. Některé památky tak budou opět zpřístupněny široké veřejnosti zdarma. Chybět nebude ani doprovodný program.

„Výročí 750 let od založení Českých Budějovic s podtitulem královské město plné věží připomene i tento den. Novinkou oproti minulým rokům je rozšíření nabídky komentovaných prohlídek, protože o ně byl vždy velký zájem. Letos se tak mohou návštěvníci podívat zcela nově až na krovy kostela Obětování Panny Marie a Dominikánského kláštera. Na veškeré komentované prohlídky je ale třeba mít včas rezervovanou vstupenku přes CBsystem,“ upozorňuje primátor Jiří Svoboda.

Komentované prohlídky budou čtyři - prohlídka radnice s kostýmovaným průvodcem a výstupem na dvě věže (celkem šestkrát během dne), prohlídka krovů kostela Obětování Panny Marie a Dominikánského kláštera (třikrát), prohlídky městem Křížem krážem s památkářem (šest speciálních prohlídek) a historické putování městem pro rodiny s dětmi (v 9:30 a 14:30).

Prohlídky města s památkáři budou mít následující bloky: Věže a bašty městského jádra, Za věžemi a věžičkami proti proudu Mlýnské stoky, Věže a věžičky v architektuře města, Od domů s právem várečným až po založení Budvaru, Slavné stavby s věžičkou postavené stavitelem Jakobem Stabernakem a Historie špitálů a nemocnice, aneb proč má nemocnice věžičku.

Volně přístupných objektů bude hned několik. Můžete navštívit například Rabenštejnskou věž, Gloriet Biskupské zahrady, kostel Svaté rodiny či kostel Panny Marie Růžencové.

Nábor zaměstnanců společnosti Robert Bosch

Osobní údaje

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky Mezinárodní den památek, České Budějovice, CB systém, památky, prohlídky, komentované prohlídky, památkáři, kostel, Dominikánský klášter, Jiří Svoboda, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Mezinárodní den památek v Budějcích bude zaměřen hlavně na věže a věžičky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.