Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lucie Bílá zazáří v Babovřeskách v roli cikánky

V nové komedii Zdeňka Trošky Babovřesky se objeví další hvězda. V roli „cikánky“ zazáří Zlatá slavice, zpěvačka a herečka Lucie Bílá! Natáčení začíná už příští týden.

Doslova na poslední chvíli se režisérovi Zdeňku Troškovi a produkci podařilo s Lucií domluvit sice na malé, ale velmi výrazné roli.

Komedie laděná tak trochu v „sluncesenovském stylu“ bude plná hvězd. Obsazení tomu rozhodně napovídá: Veronika Žilková, Lucie Plekancová-Vondráčková, Jan Dolanský, Pavel Kikinčuk, Jana Synková, Lukáš Langmajer, Jiří Pecha, Lubomír Kostelka, Miroslav Noga, Jitka Sedláčková, Jan Kuželka, Jana Altmanová a další.

„My jsme dělali konkurz na ´cikánku´ a nepodařilo se nám vybrat úplně ty nejvhodnější adeptky. Až producentka Dana Voláková mi řekla, že viděla Lucku Bílou jako Romku v komedii mé kolegyně Marie Poledňákové – Líbáš jako Bůh, ale že scéna nakonec ve filmu nebyla, jen v jeho  titulcích. A ujišťovala mne, že Lucka tam byla úplně skvělá. Vzal jsem Danu za slovo, zavolal jsem Lucce, slovo dalo slovo a už to bylo. A jsem moc rád, protože Lucka Bílá si i přes svůj velmi zaplněný diář udělala čas a bude s námi dva dny natáčet, z čehož mám obrovskou radost,“ prozradil Zdeněk Troška, kterému Bílá hrála už v pohádce Princezna ze mlejna.

„Lucka tak bude úplně luxusní cikánka, která do Babovřesk přijede z Kanady. Opravdu na úrovni, ale jen do doby, než otevře hu..., tedy pusu,“ podotkl s úsměvem k roli režisér.

Lucie Bílá si zahraje roli cikánky a jejím filmovým partnerem bude „pravověrný Rom“, který vzešel z castingu. Co přesně bude Lucie v Babovřeskách se svým hereckým partnerem dál předvádět, neprozradíme. Diváci se tak budou mít alespoň na co těšit.

Komedie Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny se začne natáčet v jižních Čechách už 22. května. Lokacemi budou především obce Dobčice, Záboří a Pištín na Českobudějovicku a okolí. Natáčet se bude i v Netolicích a v Hluboké nad Vltavou.

Na premiéru komediálního příběhu, který vychází „z dopisu jedné drbny druhé“, se mohou diváci těšit v březnu 2013 v kinech.

Tisková zpráva
Foto: www.luciebila.com

Štítky Lucie Bílá, Zdeněk Troška, Český slavík, Veronika Žilková, Jan Dolanský, Jiří Pecha, Jana Synková, Pavel Kikinčuk, Lukáš Langmajer, Lubomír Kostelka, Miroslav Noga, Jitka Sedláčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lucie Bílá zazáří v Babovřeskách v roli cikánky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.