Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nadšené publikum aplaudovalo bubeníkům ve stoje

Páteční večer v DK Metropol patřil vystoupení japonských bubeníků Yamato, kteří Budějčákům představili zbrusu nový program připravený speciálně k dvaceti letům jejich existence. Kdo čekal úchvatnou podívanou, musel být spokojený. Zážitek to byl opravdu neskutečný!

Již v šest hodin večer, tedy dvě hodiny před začátkem představení, se z Metropolu ozývaly zvuky bubnů. Sál se začal plnit před půl osmou - a nakonec bylo téměř vyprodáno, přišlo kolem šesti stovek lidí. Budějčáci si nechtěli nechat ujít jedinečnou show, kterou k nám do jižních Čech přivezli mladí Japonci.

Od začátku až do konce vystoupení jelo šest bubeníků i tři bubenice takzvaně na plný plyn. Diváci se jejich umem a rytmem nechali strhnout natolik, že křičeli radostí. Na pódiu se nejenom hrálo na všemožné bubny, ale i na další hudební nástroje.

Tento opravdu nevšední zážitek umocnilo divadelní představení, které publikum bavilo tak, až se sál otřásal smíchem. Ke konci byli diváci zapojeni do hry pokřiky a tleskáním. Nenašel se v sále snad nikdo, koho by energická hra nestrhla.

„Nečekala jsem, že se dá na koncertě i takhle pobavit. Nemůžu ani vyjádřit své pocity. Bylo to opravdu neuvěřitelné, co někdo dokáže. Kolik energie v sobě ti drobní Japonci skrývají...“ konstatovala jedna z divaček Zdena Kárová.

Aplaus nebral konce, všichni v hledišti dokonce povstali. Yamato tak museli přidávat další dvě písně, do kterých opět zapojili publikum. „Mám ruce jako plácačky na mouchy, ale nešlo nespolupracovat,“ smála se po koncertě Hana Baudyšová.

Japonští bubeníci Yamato v DK Metropol

Pondělí, 18. března 2013, 09:00

Aplaus nebral konce
Yamato, nejlepší bubeníci na světě, zavítali do Českých Budějovic

Štítky Yamato, bubenická show, DK Metropol, Dům kultury Metropol, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadšené publikum aplaudovalo bubeníkům ve stoje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.