Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pěvecké sbory Canzonetta a Vox Novus uspěly v Itálii

Českobudějovický dětský pěvecký sbor Canzonetta a ženský pěvecký sbor Vox Novus o uplynulém víkendu úspěšně reprezentovaly Českou republiku a své domovské město na mezinárodním sborovém festivalu In Canto sul Garda v italském městě Riva del Garda.

V konkurenci 36 sborů z 18 zemí světa bylo o českých sborech nemálo slyšet, domů do Budějc se vrátily rovnou se třemi zlatými oceněními. Vox Novus navíc ve své kategorii získal titul absolutního vítěze.

Sbory pod vedením Petry Nové a za klavírního doprovodu Lilji Červené absolvovaly kromě soutěžních vystoupení také koncerty v městečku Nago a neplánovaně i ve známé Veroně.

Canzonetta, která během září spolupracovala s Jihočeským divadlem na operním představení Tosca, tak velmi příjemně odstartovala dvacátý pátý rok své existence.

Ani jeden ze sborů ovšem nemá šanci si odpočinout, neboť v předvánočním čase je naplánováno několik vystoupení, které budou zakončeny vánočním koncertem 15. prosince v Koncertní síni Otakara Jeremiáše v Českých Budějovicích.

Napsal Lukáš Randák
Foto: Lucie Bicanová

Štítky Canzonetta, Vox Novus, pěvecké sbory, mezinárodní festival, Itálie, In Canto sul Garda, pěvecký sbor, Česko, Riva del Garda, Petra Nová, České Budějovice, festival, Jihočeské divadlo, Otakar Jeremiáš, Tosca, Verona, Nago

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěvecké sbory Canzonetta a Vox Novus uspěly v Itálii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.