Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Popelka v sobotu přibruslí na budějcký led

Divácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a na Slovensku se vrátil z úspěšného ukrajinského turné a na jaře navštíví exkluzivně pět měst v České republice vždy s jedním představením. Do budějcké Budvar Arény zavítá tento týden v sobotu od 14 hodin.

Snad žádný pohádkový příběh nenašel po celém světě takovou oblibu, jako pohádka o Popelce. Inspirovala řadu významných umělců k filmovému, divadelnímu, televiznímu, muzikálovému či baletnímu zpracování, nikdy však nebyla uvedena jako muzikál na ledě. Tohoto úkolu se zdárně ujal známý autor a režisér Jindřich Šimek.

Kouzelný muzikál na ledě Popelka byl tvůrci připraven jako pohádkový příběh z období baroka. Každého si určitě získá nadčasová variabilní scéna nesoucí veškeré prvky pohádkové fantazie. Diváci se mohou těšit na překrásné dobové kostýmy, fascinující světelnou kompozici, filmovou projekci a kouzelné efekty, doplněné filmovou animací.

Od premiéry v roce 2011 zhlédlo toto jedinečné představení v 25 městech v Čechách, na Moravě, Slovensku a Ukrajině přes 700 tisíc diváků.

Účinkující

Popelka: zpívá a mluví Lucie Bílá / bruslí Jelena Jovanovič, Kateřina Beránková
Princ: zpívá a mluví Ondřej Ruml / bruslí Konstantin Gavrin, David Vincour

Tomáš Savka, Jiří Korn, Josef Vojtek, Hana Buštíková, Dana Morávková, Leona Machálková, Hanka Křížková, Renáta Podlipská, Dalibor Gondík, Martin Dejdar, Václav Kopta, Vlastimil Harapes, Milan Drobný, Zuzana Offenbartl Dovalová, Adéla Gondíková, Sabina Laurinová, Leona Stříbrná Černá, Magda Malá, Zuzana Pokorná, Pavel Handl, Rudolf Kubík a další.

Dále účinkuje 40členný krasobruslařský soubor v čele se sólisty předních evropských a světových krasobruslařských show.

scénář a režie: Jindřich Šimek
hudba: Petr Malásek
texty písní: Václav Kopta

Využijte jedinečné příležitosti vstoupit na chvíli do pohádkového příběhu plného kouzel a fantazie, kde však je láska nad všechna kouzla - už tuto sobotu 29. března od 14 hodin v českobudějovické Budvar Aréně!

Předprodej vstupenek, které stojí od 490 Kč, probíhá v sítích Sazka Ticket, Ticketportal a Ticketpro. Děti do pěti let včetně mají vstup zdarma bez nároku na sedadlo. Pro děti s vlastním místem není vhodná druhá a třetí řada na ledové ploše.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát osm vstupenek, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 10. hodiny dopolední následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Letošní turné muzikálu Popelka na ledě začalo v Liberci. Správně je tedy možnost C.

Po dvou vstupenkách na sobotní představení v Budvar Aréně vyhráli čtenáři Pavel Flíček, Lenka Zíková, Kamil Paur a Zdeňka Hrdličková. Blahopřejeme!

Napsala Petra Janoušková
Tisková zpráva

Štítky Popelka, kouzelný muzikál na ledě, Budvar aréna, České Budějovice, představení, Česko, muzikál, vstupenka, Slovensko, soutěž, Jindřich Šimek, Václav Kopta, Lucie Bílá, Kateřina Beránková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popelka v sobotu přibruslí na budějcký led  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.