Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prago Union se vrací do Café klubu Slavie

Po roce jsou opět na místě činu! S novou deskou „Vážná hudba“ v zádech a s chutí jako na začátku se dnes v budějckém Café klubu Slavie od 20 hodin rozjede večer s Prago Union.

Jako hosté se představí jihočeský básník Jelínek aka Pablo Diablo, který po třinácti letech ve hře pokřtí před domácím publikem první sólo počin - desku XIII. Záda mu budou krýt lišovští DeZrechts a DJs Ramel, Safir, Kato a Maro.

Prago Union

Ty Prago Union fungujou. Oni fungujou nějak hodně, i když by vlastně podle všech pravidel hudebního průmyslu vůbec fungovat neměli. Jejich šéf není hezoun ze žurnálu a stát se ´sexsymbolem´ už ´kousající bezzubý básník´ Kato asi taky nestihne.

Jejich pecky nehrajou rádia a na trpitele to neuhrají - dramaturgové je nebojkotují, tyhle dva světy se prostě jen naprosto míjí. Jejich muzika tam nepatří, má tak daleko k ´populární´, jak to jen jde. Nemají hit a pozor: nemají ani pořádný skandál.

Jsou dřevní, jsou zemití, páchnou člověčinou a fanoušky mají skalní. Mají je napříč žánry a mají jich tolik, že hrají jako málokdo. Mají doma dvě ceny Anděl a kritika je uctívá. Jejich čtyři desky se prodávají i v době nářků nad prodejema. Kde se vzali, jak se vzali a jak je tohle všechno vůbec možný? Na těch Prago Union musí něco bejt.

Pablo Diablo

Pokud se po domácí scéně promenáduje rapper, který by nebyl ovlivněn aktuálními trendy či posledními záchvěvy nejrůznějších módních vln, ani kdyby vyhrál stoleté předplatné MTV, je to lišovský věrozvěst rapu Pablo Diablo z DeZrechts.

Zakladatel kultovních Iustitia a Dizzastarr, jejichž klasický singl „Budvárek a Joint / Čas zvednout úroveň“ vyšel na Bbaráku již před třinácti lety, přichází dle svých zvyků v tichosti a na Czarass Beatz Records (digitální verzi vydávají Everydays) nabízí sólový debut nazvaný XIII, na něhož už se lidé ptají více než dekádu a který se pokřtí právě v Café klubu Slavie!

Vstupenky budou v prodeji na místě od 19 hodin za 140 Kč, pro majitele ISIC karty za 120 Kč.

Tisková zpráva
www.klubslavie.cz

Štítky Prago Union, České Budějovice, Café klub Slavie, Diablo, klasická hudba, MTV, ISIC, Ceny Anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prago Union se vrací do Café klubu Slavie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.