Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První jarní týden je nabitý kulturními akcemi jak uvnitř, tak i pod širým nebem

Slovo nuda Jihočeši, kteří čtou Budějckou Drbnu, neznají. Ta je pravidelně upozorňuje na skvělé kulturní akce, kterých bude stejně jako stupňů na venkovním teploměru neustále přibývat. Již tento týden se můžete zúčastnit velikonočních jarmarků či závodů kočárků.

V DK Metropol se dveře netrhnou

Kapela Chinaski pořádá své jarní turné, díky němuž se zastaví v úterý v DK Metropol. Koncert, na kterém zazní písničky z nového alba Rockfield, začne ve společenském sále v 19 hodin.

Ve čtvrtek vás na Malé scéně čeká Travesti show Kočky Praha. se kterými si užijete spoustu legrace. Krásné kostýmy a pyrotechnické efekty uvidíte od 19 hodin v DK Metropol.

Autorská výstava fotografií z náboženské poutě do obce Medžugorie, které leží v západní Hercegovině, bude k vidění od 26. března do 9. května v Galerii Nahoře, která se nachází v DK Metropol.

Tradičním vrcholem plesové sezóny bývá Muzikantský bál, ten se odehraje v pátek v DK Metropol. O zábavu se postará téměř dvacet kapel a orchestrů různých hudebních žánrů ve všech prostorách Metropolu. Těšit se můžete od 19:30 na Babouky, Budvarku, The Fellows a mnohé další.

Přehlídka scénického tance dětí, mládeže a dospělých je stanovena na sobotu od 14 hodin a neděli od 15 hodin v DK Metropol. Na celé akci vystoupí kolem třistapadesáti tanečníků nejen z Jihočeského kraje.

Keltská hudba v Horké Vaně

Dva zkušení hudebníci budou v úterý hrát keltskou hudbu v kulturním klubu Horká Vana. Vojta Jindra a Jitka Malczyk vystoupí od 19:30.

Za teplou místnost vymění na chvíli pouliční hraní původem krumlovská kapela Dark Blue Elephant, která bude křtít v sobotu v Horké Vaně své debutové CD s názvem Písně z trav a tůní. Koncert, na kterém se objeví i další hudební host Tokaref, začne od 20 hodin.

Somersby Party hostí Dance bar Paradox

Na páteční večer si vyhlášený budějcký klub Paradox připravil Somersby Party. Na akci vystoupí TROUBLE TEAM (DJ Flux & DJ Friky), nesmí chybět ani DJ Hellsmith a doplní je DJ Růny. Chybět nebude ani fotokoutek. Akce začíná ve 22:00 šťastnou hodinovkou.

Legendární kapela ze Slovenska vystoupí v Café Klubu Slavie

Punkový nářez na vás bude čekat ve čtvrtek od 21 hodin v Café Klubu Slavie, kde vyskočí na podium slovenská kapela Horkýže Slíže, která nenechá ani jednu nohu v sále v klidu.

Ve středu návštěvníci Café Klubu Slavie také nenechají nožky odpočívat. Přichystána je totiž taneční party Rumba Latina od 21 hodin.

Punkový večírek ve Velbloudovi

Funky Night na vás bude čekat ve středu ve Velbloud Music Baru, kde od 21 hodin zahraje Antonín Padrta, Edward Traumaxowski a Saxman Arnošt.

V páteční večer se pak ve Velbloudu sejdou fanoušci punku, kteří si jistě nenechají ujít legendu - skupinu E!E. Doplní je The Fialky.

Maďarské trio vystoupí v Modrých dveřích

Kapela Jack Cannon Band zahraje kvalitní bluesovou muziku ve čtvrtek od 20 hodin.

Velikonoční výstava

Jihočeské muzeum pořádá od 24. března do 26. dubna netradiční velikonoční výstavu, která je úzce propojena s významným výročím 90. let od neoficiálního vzniku Národopisného sdružení. Návštěvníci si přiblíží nejenom velikonoční tradice, ale i historii sdružení. Součástí výstavy budou ve dnech od 1. až 3. dubna řemeslné dílny, ve kterých se podíváte na tradiční zdobení kraslic, předení velkopáteční nitky, pletení pomlázek nebo malbu na keramiku.

Velikonoční jarmark

Sobotní den si zpříjemníte v mcFabrika, kde bude pro děti od 9 hodin nachystána výtvarná dílna. Malovat se budou vajíčka, prodávat pomlázky a od 10 hodin je přichystána pohádka o Šípkové Růžence v podání Studia Dell´Arte.

Miss Face 2015

Nákupní centrum Géčko zve všechny krásky z kraje, aby se v sobotu dostavily na casting prestižní soutěže krásy Miss Face 2015. Rozhodovat tentokrát nebudou míry ani výška, ale půvab a sympatie.

Závody kočárků

Čtvrtý ročník celorepublikových závodů kočárků se v Budějcích odehraje v sobotu u Malého jezu. Přesně v 15 hodin odstartují po celé republice závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Zúčastnit se mohou jak maminky, tak i tatínkové.

Staročeské Velikonoce

Jaro už je tu a s ním i Velikonoce, jejichž příchod si s předstihem užijete v neděli v Panské ulici, kde na vás od 10 hodin bude čekat staročeský řemeslný lidový jarmark.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky jaro, Velikonoce, Chinaski, hudba, blues, ples, bál, tanec, výstava, Horká Vana, hudební skupina, Dům kultury Metropol, kulturní akce, kočárek, Drbna.cz, Malá scéna, Praha, Jitka Malczyk, Jack Cannon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První jarní týden je nabitý kulturními akcemi jak uvnitř, tak i pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.