Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skautské oddíly v sobotu obsadily Sokolský ostrov

Minulou sobotu bylo na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích rušno. Konal se zde totiž pátý ročník Skautské pouti, tentokrát na téma Velký třesk. Skautské oddíly předváděly svou činnost a lákaly nové zájemce o skauting do svých řad.

Již tradičně na začátku nového školního roku se mohly děti se svými rodiči zúčastnit Skautské pouti na Sokolském ostrově, která probíhala od 10 hodin dopoledne až do odpolední 16. hodiny.

V malém stanovém městečku, které tady vyrostlo, si děti mohly vyzkoušet střílení z luku, chození na chůdách, lezení po horolezecké stěně a mnoho dalšího, a to na jednotlivých stanovištích, která byla pojmenována po planetách, například Mars či Jupiter. Návštěvníci pouti si také mohli odpočinout ve stanové čajovně a zahrát si deskové hry.

Skauting je v Českých Budějovicích velmi populární, což dokazuje celkem dvacet oddílů s různým zaměřením, například vodácké oddíly, nebo oddíly specializující se na lanové aktivity. Všechny oddíly nechaly v sobotu návštěvníky nahlédnout do svých programů.

Celosvětové skautské hnutí, které má přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí (mezi Čechy mnoho významných osobností) oslavilo v roce 2007 sto let své existence. V České republice je v současnosti registrováno 45 tisíc členů a jedná se tak o největší organizaci pracující s dětmi u nás.

Štítky Skautská pouť, Sokolský ostrov, České Budějovice, pouť, Česko, Mars, Jupiter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skautské oddíly v sobotu obsadily Sokolský ostrov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.