Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Lucie Bílá zazpívá v Českém Krumlově

Recitál několikanásobné Zlaté slavice Lucie Bílé za klavírního doprovodu Petra Maláska zavítá v sobotu 24. května do zámecké jízdárny v Českém Krumlově. Od 19 hodin se můžete těšit na jedinečný hudební zážitek v podání toho nejlepšího hlasu české hudební scény.

Lucie Bílá je již řadu let naší absolutně nejpopulárnější zpěvačkou se širokým spektrem svého zaměření. Od samého počátku devadesátých let ji můžeme sledovat ve většině významných muzikálů české scény - Bídníci, Zahrada rajských potěšení, Dracula či Krysař.

Její domovskou scénou je Divadlo Ta Fantastika, jehož je poloviční spolumajitelkou, společně s producentem Petrem Kratochvílem, a kde účinkovala téměř tři roky v titulní roli muzikálu Johanka z Arku, za kterou obdržela od Herecké asociace Cenu Thálie 2000 v oboru „opereta, muzikál“.

V divadle vystupovala v muzikálu Excalibur, kde ztvárnila hned dvě role - královnu Ginevru a čarodějnici Morganu. V únoru 2005 uvedlo Divadlo Ta Fantastika muzikál Láska je láska, kde účinkuje Lucie v hlavní roli bez alternace, a v říjnu téhož roku i muzikál Elixír života.

V říjnu 2008 připravilo Hudební divadlo Karlín premiéru muzikálu Carmen, velkolepou podívanou v broadwayském stylu. I zde Lucie účinkuje v titulní roli, za jejíž ztvárnění je nominována muzikálovou komisí Herecké asociace na prestižní cenu Thálie za rok 2008. Hvězdné obsazení a nádherná hudba Franka Wildhorna přinášejí úžasný divadelní zážitek, jaký Praha dosud nepoznala. Poprvé v historii tady bylo uvedeno ve světové premiéře dílo renomovaných broadwayských autorů.

ČTĚTE TAKÉ: Lucie Bílá: Žiju život Popelky z pohádky

V oblasti popové hudby vydala Lucie Bílá celou řadu sólových alb, se kterými úspěšně dobývá žebříčky tuzemských hitparád, a její hity jako Ave Maria, Láska je láska, Trouba, eSeMeS nebo Miluji tě zná téměř každý.

Za osudové lze označit setkání a dlouholetou tvůrčí spolupráci s autorskou dvojicí Soukup - Osvaldová, stejně tak jako jevištní partnerství s klavíristou a skladatelem Petrem Maláskem.

Vstupenky na koncert v Českém Krumlově jsou v prodeji v Infocentru na náměstí Svornosti a nebo také on-line na www.ckrumlov.cz/tickets či www.ticketportal.cz.

Soutěž o volné lístky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát šest vstupenek, které si mezi sebe rozdělí tři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do čtvrtka 22. května následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

První vydaný singl Lucie Bílé se jmenuje Neposlušné tenisky. Správně je tedy možnost C.

Po dvou vstupenkách na sobotní koncert v Českém Krumlově vyhráli čtenáři Michal Lenc, Dita Krupicová, Anna Draxlerová, Jiří Jaroš a Michal Klíma. Blahopřejeme!

Tisková zpráva

Štítky Lucie Bílá, koncert v Českém Krumlově, Petr Malásek, recitál, soutěž o vstupenky, soutěž, Český Krumlov, koncert, muzikál, vstupenka, Český slavík, Divadlo Ta Fantastika, Jana z Arku, Petr Kratochvíl, Cena Thálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Lucie Bílá zazpívá v Českém Krumlově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.