Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studenti budou v pátek sbírat knihy pro festival Literatura žije!

Práší se vám doma na knihovnu? Že jste Jiráska neotevřeli už 50 let? Možná nastal čas poslat ho dál... I letos v dubnu se v Budějcích uskuteční festival Literatura žije!, na jehož programu již organizátoři pečlivě pracují. Stejně jako vloni se v rámci něj koná i akce s názvem Pošli knihu dál. O co jde? Darujete knihu, která se v dubnu zabydlí ve sbírce někoho jiného.

„Pokud máte doma knihy, ke kterým se už nebudete vracet, a rádi byste jimi udělali radost někomu dalšímu, tak je pošlete dál. Během tří festivalových dnů budou opět knihy ve festivalovém stanu na náměstí Přemysla Otakara II. pro každého volně k dispozici,“ zmiňuje jedna z organizátorek festivalu Eliška Štěpánová. Dodala zároveň, že vloni bylo rozdáno 7 tisíc knih.

Zítra se uskuteční sběr knih na Lannově třídě u křižovatky s Jeronýmovou a také v parku na začátku Kanovnické ulice. Dobrovolníci z řad studentů si od vás knihy převezmou od 11 hodin.

Festival Literatura žije! proběhne od 22. do 24. dubna. Co je vizí celé akce? Dokázat lidem, že i v dnešní uspěchané době je literatura potřebná a hlavně zábavná. Festival zahrnuje autorská čtení, verše v MHD a další program.

Štítky sbírka, knihy, literatura, Literatura žije, Pošli knihu dál, festival, kniha, České Budějovice, knihovna, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti budou v pátek sbírat knihy pro festival Literatura žije!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.