Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Traband přijede už dnes večer do Slavie

Dnes večer od 21 hodin přivítá českobudějovický Café Klub Slavie skupinu Traband, která je místnímu publiku velmi dobře známá. Kapela přijíždí s novým albem a oslavou dvacátého výročí své existence.

Nové album skupiny Traband nese název Vlnobeat a obsahuje čtrnáct písní. Kapela ho nahrála ve svém klasickém složení (tuba - trumpeta - kytara - bicí), obohaceném o hráče na pětistrunné banjo Radima Humla. Ačkoliv banjo evokuje spíš bluegrass a country, Traband tento nástroj narouboval na rockové a taneční beaty, místy sahající až k psychedelii šedesátých let.

Nahrávalo se ve studiu Bubny Michala Dittricha, jehož hudební minulost (Hypnotix, Babalet, Abraxas) skupinu taktéž vážně ovlivnila. Oproti předchozím albům ubylo příběhovosti, epické skladby na něm tentokrát nehledejte. Zato se můžete nechat unášet na vlnách emocí, radostí i smutků, euforie i zklamání - přesto vždy s odhodláním „tuhle radost nedat si vzít“, jak zní refrén jedné z písní.

Album Vlnobeat vychází k 20. výročí existence Trabandu, kapely, jejíž koncerty bývají vždy zážitkem, takže si rozhodně nenechte tuto událost v Budějcích ujít. Vstupenky budou v prodeji ve Slavii na baru od 20:00, vystoupení startuje o hodinu později.

Napsal David Matějíček
Tisková zpráva

Štítky Traband, Café klub Slavie, České Budějovice, koncert, hudební skupina, slavnost, Abraxas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Traband přijede už dnes večer do Slavie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.