Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Budějcích začala výstava prehistorických zvířat

Přibližně dvě desítky nejatraktivnějších robotických modelů prehistorických zvířat v životní velikosti uvidí návštěvníci výstavy DinoPark Tour 2013, která dnes začala v pavilonu T2 na budějckém výstavišti. V dekoracích druhohorní přírody se lidé setkají s masožravci i býložravci.

„Podobné přehlídky děláme asi deset let. Českobudějovická výstava je zatím největší a nejrozsáhlejší,“ řekl Jiří Machálek ze společnosti West Media provozující síť dinoparků v Česku.

Dinoparky jsou v České republice v Praze, Liberci, Ostravě, Plzni a Vyškově. „Až na liberecký jsou přes zimu všechny zavřené, proto zimní sezonu obohacujeme výstavou. Poskládali jsme na ni nejlepší modely ze všech dinoparků,“ uvedl Machálek.

Zřejmě nejhezčí scénu podle něj představuje čtyřčlenné stádo pět metrů vysokých a osm metrů dlouhých pohyblivých modelů brachiosaurů. Atraktivní je také realistický osm metrů dlouhý a šest metrů vysoký model allosaura, největšího dravce křídového období.

Do potřebné atmosféry uvede návštěvníky filmová 3D projekce s vlastním filmem Triceratops. Dvanáctiminutový film vypráví příběh mláděte.

Výstava potrvá do 10. března. Pořadatelé očekávají několik desítek tisíc návštěvníků. Potřebné informace najdou zájemci na webových stránkách.

Zdroj: ČTK

Štítky DinoPark Tour, výstava prehistorických zvířat, Výstaviště České Budějovice, výstava, České Budějovice, DinoPark, Česko, kongresové centrum, Praha, Plzeň, Ostrava, Liberec, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích začala výstava prehistorických zvířat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.