Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Londýnský doubledecker míří na jih Čech

Jihočeský kraj ožije v následujících dnech olympijskou atmosférou. Stane se tak prostřednictvím kampaně Českého olympijského výboru Žijeme Londýnem, která začala 24. května v Brně, a navštíví všechny regiony České republiky, řekl agentuře předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

„Cílem tohoto projektu je prezentovat veřejnosti olympijské myšlenky, podpořit reprezentanty na olympiádě v Londýně, informovat fanoušky o možnostech, jak zakoupit vstupenky do Londýna a motivovat mládež ke sportu," říká Milan Jirásek.

Součástí kampaně jsou i propagační jízdy legendárního londýnského doubledeckeru regionem. Ten do Jihočeského kraje zamíří ve čtvrtek 23. června do Strakonic, o den později ho bude hostit Písek, v pondělí 27. června navštíví Tábor. V těchto městech bude všem zájemcům k dispozici od 9 do 17 hodin.

Olympijský doubledecker tovární značky Bristol byl vyroben v roce 1959. Dlouhá léta sloužil v Londýně, jeho maximální konstrukční rychlost dosahuje 85 kilometrů za hodinu. V České republice je registrován jako historické vozidlo na veteránských značkách. Je vybaven multimediální technikou a představuje komplexní informační základnu o všem, co souvisí s Českým olympijským týmem a olympiádou v Londýně.

Červený dvoupatrový veterán absolvuje celkem 128 zastávek po celé České republice, v příštím roce se do Jihočeského kraje znovu vrátí.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky Česko, olympijské hry, Jihočeský kraj, Český olympijský výbor, Londýn, Milan Jirásek, Brno, Strakonice, Písek, Bristol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Londýnský doubledecker míří na jih Čech  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.