Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Místo bývalé sodovkárny Na Dlouhé louce vyroste bytový dům

126 nadstandardně řešených bytů s novou infrastrukturou, parkovacími místy i zelení vyroste do jara 2013 v areálu bývalé sodovkárny Na Dlouhé louce. Zchátralý areál s budovami firmy Bratří Zátků z roku 1895 tak nahradí rezidenční bydlení. Výstavbu právě v těchto dnech zahájila společnost NOVA Projekt.

Areál bývalé sodovkárny i jeho bezprostřední okolí byly v uplynulých letech obývány bezdomovci a narkomany. „Naším cílem je opětovně oživit tuto krásnou lokalitu Českých Budějovic. Věřím, že obyvatelé Českých Budějovic ocení citlivé umístění bytového domu ve vztahu k sousednímu parku Stromovka i k řece Vltavě, ale i dopravní řešení v současnosti nevyhovujícího příjezdu ke sportovní hale z ulice Na Dlouhé louce,“ uvedl Karl-Heinz Grieger, jednatel společnosti NOVA Projekt, která je developerem celého projektu.

Bytový dům Dlouhá louka nabídne budoucím majitelům bytů ideální polohu v samotném centru města, a přitom na okraji klidového parku Stromovka. Samotný dům bude mít 126 nadstandardně řešených moderních bytů, které zajistí díky orientaci domu výhledy na řeku Vltavu a historické centrum Českých Budějovic, nebo na park Stromovka. Ke každému bytu náleží balkon nebo terasa, jejichž velikosti se pohybují od 10 do 66 m2. Průměrná velikost bytu na DLOUHÉ LOUCE činí 83,5 m2 bez terasy a 103,4 m2 včetně terasy.


Developerem bytového domu DLOUHÁ LOUKA je českobudějovická společnost NOVA Projekt, která stojí mimo jiné za architektonicky oceňovanou budovou City Centre CB (dnes hlavní sídlo společnosti E.ON). Finančním partnerem NOVA Projektu pro projekt DLOUHÁ LOUKA se stala společnost Carpaterra Capital Partners.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna
 

Štítky louka, projekt, bytový dům, TV Nova, České Budějovice, Stromovka, Vltava, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Vše je v řešení vč. dopravní situace. Počítáme se zveřejněním ve čtvrtek 29.9.

Úterý, 27. září 2011, 16:19Odpovědět

Jay Dee

nebyla by nekde vizualizace, jak ten bytovy dum bude vypadat?

Úterý, 27. září 2011, 15:26Odpovědět

Místo bývalé sodovkárny Na Dlouhé louce vyroste bytový dům  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.