Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihočeských silnicích zahynulo už 45 lidí

Celkem 45 lidí už zahynulo od začátku roku na jihočeských silnicích. Poslední tragická nehoda se stala v sobotu večer u obce Mláka na Jindřichohradecku, řekl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že při ní zemřeli dva lidé a dalších osm se zranilo.

"Policisté proto nabádají řidiče, aby jezdili opatrně a především nyní v souvislosti s návratem z prázdnin a dovolených, aby zbytečně neriskovali a byli k sobě na silnicích ohleduplní. O tom, jak to vypadat nemá, svědčí právě nehoda ze sobotního večera, kterou způsobilo špatné předjíždění a vysoká rychlost," uvedl Bajcura.

Právě řidič jednoho z vozidel předjížděl, nestihl se zařadit zpět do svého pruhu a v protisměru se čelně střetl s dalším vozidlem. V něm zemřela řidička a její spolujezdec. Dalších osm lidí z obou vozidel se těžce zranilo. "Je skutečně zázrak, že v autě někdo přežil, protože bylo zcela zdemolované," dodal mluvčí.

Podobná nehoda se tu stala před dvěma týdny, zemřel při ní jeden člověk, dalších šest se zranilo. Další cestující zemřel na následky později.

Asi nejhorší nehoda se stala začátkem června u Hluboké nad Vltavou - při čelním střetu zemřeli čtyři lidé, včetně dvou policistů.

Policie chystá na silnice zvýšené kontroly, a to jak v rámci preventivních akcí, tak i náhodných kontrol. A nemusí jít vždy o hlavní tahy a zásadní úseky.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky silnice, havárie, okres Jindřichův Hradec, Mláka, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských silnicích zahynulo už 45 lidí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.