Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nezaměstnanost v Jihočeském kraji stoupla na 6,7 procenta

Nezaměstnanost v Jihočeském kraji stoupla v listopadu na 6,7 procenta. Je to o 0,3 procenta více, než bylo v říjnu, řekl ve čtrvtek Jiří Beran z českobudějovického úřadu práce.

Jihočeský kraj se tak řadí po Praze a Plzeňském kraji na třetí místo v ČR. "Kromě Strakonicka, kde je nezaměstnanost stejná jako v říjnu, stoupla míra nezaměstnanosti ve všech okresech kraje. Nejvíce je to na Prachaticku a Českokrumlovsku, a to o půl procentního bodu. Na Prachaticku tak nezaměstnanost ke konci listopadu činí 5,1 procenta a na Českokrumlovsku 8,6 procenta. Prachaticko však stále zůstává okresem s nejnižší nezaměstnaností v kraji. Nejvyšší nezaměstnanost registrujeme na Táborsku, hodnota činí 8,7 procenta," řekl Beran.

Jihočeské úřady práce nabízejí ke konci listopadu 2172 volných míst, je to o 93 míst méně než v říjnu. "Zájem je stále o prodavače na směnný provoz, řidiče kamionů a o strojírenské odborné profese. S nastávajícím ročním obdobím klesá zájem o sezonní práce," dodal Beran s tím, že v průběhu prosince jihočeské úřady práce očekávají nárůst nezaměstnanosti v kraji.

V průběhu listopadu roku 2011 míra registrované nezaměstnanosti v celé ČR vzrostla na rovných osm procent. Celkový počet uchazečů o zaměstnání se zvýšil o 1,2 procenta na 476 404 a počet volných pracovních míst poklesl o 4,9 procenta na 36 832.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Jihočeský kraj, nezaměstnanost, Jiří Beran, Úřad práce České republiky, okres Prachatice, Česko, okres Český Krumlov, Praha, Plzeňský kraj, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Jihočeském kraji stoupla na 6,7 procenta  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.