Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obrovský požár výrobny palet na Českobudějovicku způsobil škodu za 15 milionů korun

Škodu za nejméně 15 milionů korun napáchal obrovský požár, který zachvátil v noci na pátek výrobnu palet v Litvínovcích na Českobudějovicku. Jak agenturu v pátek ráno informovala mluvčí jihočeských hasičů Lenka Křížová, nikdo nebyl zraněn.

U požáru zasahovalo 10 hasičských jednotek, profesionálních z Českých Budějovic i sedm dobrovolných z okolních obcí.

“Jednalo se o požár dvou budov – jednopodlažních výrobních hal o rozloze 1500 metrů čtverečních, které byly ohněm plně zachváceny. Na místě vybuchlo i několik propanbutanových lahví, naštěstí nikdo zraněn nebyl a hasičům se podařilo ochránit okolní domy a další objekty,“ uvedla Křížová.

Požár se podařilo v noci lokalizovat a nad ránem celý uhasit. Na místě ještě dále zůstávají profesionální hasiči z požární stanice České Budějovice, Suché Vrbné a Křemže.

Požáru zcela podlehla zděná hala na výrobu palet s plechovou střechou o rozloze 20 x 50 metrů s vysokozdvižným nakladačem uvnitř. Zničen byl i další pracovní stroj, který se nacházel v bezprostřední blízkosti budovy. Do ovzduší nakonec neunikly žádné nebezpečné látky, neboť se jednalo pouze o dřevo.

“Během dne bude ještě pokračovat hlídání požářiště a také rozebrání konstrukcí a likvidace ohnisek požáru. Na místo zásahu bude povolána těžká technika, která bude pomáhat při odklízení trosek. Doprava vody je nadále zajišťována dálkově hadicemi a napojením na hydrant,“ dodala mluvčí hasičů.

Příčiny a okolnosti požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování. Vyloučeno není ani úmyslné zapálení.

Autor: René Kekely Mediafax

Štítky požár, okres České Budějovice, České Budějovice, Mediafax, Křemže, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovský požár výrobny palet na Českobudějovicku způsobil škodu za 15 milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.