Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opět ten Modrý most

Jako blesk z čistého nebe zapůsobila na obyvatele Havlindy a motoristy prakticky ze dne na den zpráva o uzavření provozu na Modrém mostě. Dnes se nechceme vůbec zabývat tím, jestli měl, nebo neměl být most uzavřený. Tomu se v krátké budoucnosti budeme v dalších článcích určitě ještě věnovat. Nám šlo o jinou věc. Co uzavření mostu udělá s lidmi, kterých se dotýká....

Jaké byly první reakce? Hodně zvláštní zejména od obyvatel zmíněné čtvrti. Ti se totiž most naučili využívat a přestože původně horečně protestovali proti jeho zprovoznění, nyní jim zase pro změnu vadí jeho uzavření.

A motoristé? Ti si vesele jezdí přes most i když na něj kvůli dopravnímu značení vůbec nesmějí. Co se tedy vlastně změnilo, Prakticky nic, kromě již zmíněného dopravního značení.

O čem to svědčí? Jedině o tom, že v sobě nemáme zakořeněný smysl pro povinnost. Značka přeci není překážkou pro to, aby se most nedal přejet. Tou by byla např. závora, taras proti tankům, anebo vrácení mostu do původního stavu bezprostředně po kolaudaci, kdy na straně mostu z Havlindy byly kamenné schody a pokud si dobře vzpomínám, tak i okrasné květináče.

Ale protože nic takového tam není a ani nebude, neboť město stále usiluje o zprovoznění mostu, bude doprava na něm závislá pouze na tom, jak budou řidiči respektovat dopravní značení. 

My jsme dnes pro vás naši milí čtenáři natočili krátkou videosekvenci, abyste si udělali sami obrázek o tom, jak to s přístupem k povinnosti máme. Jeden řidič dokonce našemu fotografovi po přejetí mostu vyhrožoval a chtěl záznam o svém prohřešku okamžitě smazat.

Nebylo by lepší spíše auto před mostem otočit a nemuset se strachovat, že budete někde zveřejněni, jak porušujete pravidla?

Autoři

Štítky Modrý most, dopravní značka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět ten Modrý most  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.