sobota 15. května 2021 Žofie

Piva Budweiser Budvar získala tři medaile v Bruselu

Značka Budweiser Budvar získala v celosvětové soutěži hodnocení kvality výrobků Monde Selection tři ocenění. Světlý a tmavý ležák Budweiser Budvar přivezly z Bruselu zlaté medaile a nealkoholické pivo medaili stříbrnou, řekl ve středu agentuře Mediafax ředitel pivovaru Jiří Boček.Hodnocení výrobků provádí již 50 let belgický International Institute for Quality Selections.

Soutěž patří mezi největší na světě, letos bylo do soutěže přihlášených přes 2800 výrobků od tisícovky výrobců ze 77 zemí. V kategorii piva se testovalo 263 vzorků z 97 pivovarů v 59 zemích.

"Těší nás, že v Monde Selection získáváme ocenění opakovaně. Pro spotřebitele jsou získané medaile garancí toho, že naše pivo si vynikající kvalitu udržuje dlouhodobě," uvedl ředitel Boček.

Význam má podle jeho slov medaile pro nealkoholické pivo, které bylo do mezinárodní soutěže vysláno poprvé v historii. "Během posledních pěti let se prodej nealkoholického piva Budweiser Budvar dvojnásobně zvýšil. Zatímco loni jsme ho vyváželi pouze do tří zemí, letos směřovaly jeho dodávky již do 11 států, například do Austrálie, Španělska nebo Turecka," dodal Boček.

Prémiový světlý ležák Budweiser Budvar obdržel od roku 1987 v Monde Selection již osm zlatých a jednu stříbrnou medaili. V soutěži se však daří i ostatním produktům Budějovického Budvaru. Tmavý ležák Budweiser Budvar se soutěže účastnil již po třetí a na kontě má dvě zlatá a jedno stříbrné ocenění. Dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili získal na Monde Selection také pivní speciál Bud Premier Select a jednu zlatou medaili obdržel světlý ležák značky Pardál Echt.

Belgický International Institute for Quality Selections je nezávislou organizací a cílem jeho činnosti je objektivní a profesionální posuzování kvality výrobků. Udělené medaile slouží spotřebitelům jako garance celkové kvality produktů. U piva se hodnocení skládá z odborného posouzení senzorických vlastností, laboratorních rozborů, mikrobiologických testů a také kvality obalů. Hodnoceno bylo dvacet takzvaných organoleptických parametrů. Degustace piva prováděla komise složená z nejlepších belgických odborníků - expertů z pivovarnického průmyslu, vysokoškolských profesorů a profesionálních degustátorů. Řada členů komise pracuje v belgickém Institut Meurice, který je světově uznávanou odbornou organizací v oboru pivovarnictví a kvasné technologie.

Autor: Dobrin Stojcev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Jo jenže já ho poválel virtuálně a nestačil mi papírovej ubrousek jak sem slintal :-)

pátek, 10. června 2011, 08:22

Frank Flint

Uááááááá!

čtvrtek, 9. června 2011, 22:38

Bezedný Frank

Mlask, Mlask!! Poválet ho v puse :-)

čtvrtek, 9. června 2011, 22:33

Frank Flint

Já mam ale hroznou žížu!

čtvrtek, 9. června 2011, 22:22

Bezedný Frank

Do masnejch přece :-)

čtvrtek, 9. června 2011, 22:19

Frank Flint

Pocéééém, kam dééééš?

čtvrtek, 9. června 2011, 14:34

Bezedný Frank

tsssss!........aaaah! :-)

čtvrtek, 9. června 2011, 09:39

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.