Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet respiračních onemocnění na jihu Čech opět poklesl

Výskyt počtu akutních respiračních infekcí v Jihočeském kraji se v tomto týdnu ve srovnání s předešlým opět snížil.V pátek o tom informoval František Kotrba z Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích

 

Pokles akutních respiračních infekcí zaznamenali hygienici o sedm a půl procenta. Kraj jako celek vykazuje relativní nemocnost 1648 případů na 100 tisíc obyvatel, přičemž práh zvýšeného výskytu je 1500 případů na sto tisíc obyvatel. Práh epidemického výskytu je 2000 případů na stejný počet obyvatel.
 
Z hlediska věku pacientů nezaznamenali hygienici v uplynulém týdnu výrazné změny. Počet onemocnění poklesl ve všech věkových skupinách s výjimkou seniorů, kde počet onemocnění rostl (60 a více let) o téměř osm a půl procenta.
 
“Největší pokles jsme zaznamenali mezi školními dětmi ve věkové kategorii 6 - 14 let, a sice o 11,4 procenta. Rovněž výskyt chřipce podobných onemocnění se ve srovnání se předchozím týdnem snížil a o16,3 procenta,“ uvedl Kotrba s tím, že je nyní 216 případů chřipce podobných onemocnění na 100 tisíc obyvatel.

Štítky nemoc, Česko, František Kotrba, Krajská hygienická stanice, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet respiračních onemocnění na jihu Čech opět poklesl  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.