Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté kontrolovali řidičům zimní obutí aut

Kontrolní policejní akce probíhala v pondělí dopoledne v obci Borek na Českobudějovicku. Policisté se zaměřili zejména na vhodné zimní obutí aut, řekla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Kromě kontrol dokladů, dechové zkoušky na alkohol a kontroly technického stavu aut se policisté zaměřili zejména na to, zda mají řidiči zimní pneumatiky. "Podle nových předpisů jsou v zimním období povinné zimní pneumatiky tehdy, když je na silnicích sníh či náledí, nebo lze-li vzhledem k počasí takové podmínky očekávat. Přesto je zimní obutí vhodné, i když jsou silnice suché, a to kvůli nízkým teplotám. Zimní směs na běhounech se za nízkých teplot chová daleko lépe než letní pneumatiky, auta jsou ovladatelnější za mezních situací a mají kratší brzdnou dráhu," řekl Václav Kovář, krajský koordinátor BESIP ministerstva dopravy, který se kontrolní akce účastnil.

Řidiči, kteří měli správné obutí, dostali poukázku na vyzkoušení školy smyku na kluzné ploše areálu v Českých Budějovicích.

"Řidičům, kteří mají na svých autech zatím letní pneumatiky, jsme předali poukázky na výměnu za zimní pneumatiky zdarma," doplnil Stanislav Kopt ze společnosti Komat z Českých Budějovic.

"Během letošního roku dosud policie registruje na jihočeských silnicích téměř 200 nehod na kluzkých vozovkách pokrytých sněhem či náledím. Čtyři lidé při nich zemřeli, 11 lidí se těžce zranilo," konstatovala mluvčí Uhlířová.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky okres České Budějovice, Borek, silnice, Václav Kovář, BESIP, Ministerstvo dopravy České republiky, České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali řidičům zimní obutí aut  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.