Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lucii Kozlovou nahradí ve vedení Českých Budějovic Michal Kohn

Novým českobudějovickým radním by se měl stát Michal Kohn z hnutí ANO. Nahradí radní pro finance, ekonomiku a sociální oblast Lucii Kozlovou (ANO), která se stala statutární náměstkyní jihočeského hejtmana. Kohna musí ve funkci potvrdit českobudějovičtí zastupitelé na svém nejbližším zasedání 12. prosince. Novináře o tom informoval primátor města Jiří Svoboda.

Kozlová na prosincovém zastupitelstvu rezignuje na post uvolněné radní. „Domnívám se, že souběh obou funkcí není možný. Jednalo by se i o určitou dehonestaci obou funkcí,“ řekla novinářům Kozlová. Ta se stala náměstkyní hejtmana na ustavujícím krajském zastupitelstvu po říjnových volbách.

Kohna navrhl na místo uvolněného radního klub zastupitelů hnutí ANO. Svoboda uvedl, že někteří členové vedení města si zároveň vymění rezorty, které doposud vedli. „Finance převezme náměstek Petr Holický a naopak pustí panu Kohnovi oblast dotací a jemu rovněž pustí oblast životního prostředí náměstek Petr Podhola,“ řekl primátor. Dodal, že po přerozdělení by rezorty měly více odpovídat zaměření jednotlivých radních.

Zdroj ČTK

Štítky Lucie Kozlová, ANO 2011, České Budějovice, Jiří Svoboda, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lucii Kozlovou nahradí ve vedení Českých Budějovic Michal Kohn  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.