Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalá ministryně zdravotnictví Zuzana Roithová by měla být v čele holdingu Jihočeské nemocnice

Holding Jihočeské nemocnice bude mít ve svém čele nového člověka. Předsedkyní představenstva by se po Martinu Bláhovi měla stát bývalá ministryně zdravotnictví a současná krajská zastupitelka Zuzana Roithová. Shoda na bývalé ředitelce Fakultní nemocnice Královské Vinohrady panuje napříč všemi čtyřmi uskupeními, které jednají o koaliční smlouvě.

„Hledali jsme odborníka, který se vyzná ve zdravotnictví a má zkušenosti. Zuzana Roithová je lékařka a jen velmi těžko bychom hledali kompetentnějšího člověka, který by tuto funkci mohl vykonávat,“ potvrdil Šimon Heller, asistent místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a krajského zastupitele Jana Bartoška.

Roithovou na funkci předsedkyně představenstva navrhla KDU-ČSL. Návrh lidovců nebyl rozporován ČSSD, Jihočechy 2012 ani uskupením Pro Jižní Čechy. „I když koaliční smlouva ještě není podepsána, v rámci vyjednávání se musí ještě spousta věcí vyjasnit,“ připomněl Heller. Prvními úkoly nové předsedkyně by měly být revize odměn managementu a kontrola veřejných zakázek z poslední doby.

Autoři | Foto Minafm (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Štítky Zuzana Roithová, Jihočeské nemocnice, a.s., Martin Bláha, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Šimon Heller, Jan Bartošek, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, KDU-ČSL, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá ministryně zdravotnictví Zuzana Roithová by měla být v čele holdingu Jihočeské nemocnice  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.