Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lucie Kozlová opouští ANO. Nemohu v hnutí dále setrvat, napsala Babišovi

„Ano, opravdu končím v ANO,“ oznámila bývalá náměstkyně jihočeského hejtmana Lucie Kozlová. V řadě věcí v oblasti komunální politiky se prý neshodne s dalšími členy hnutí. Poslední kapkou bylo páteční jednání předsednictva kraje. Kozlová, která je krajskou i českobudějovickou zastupitelkou, zatím neví, zda bude ve své politické kariéře pokračovat.

„Mrzí mě to kvůli slušným lidem v ANO, kteří mi byli vždy oporou, ale po pátečním jednání předsednictva kraje jsem se definitivně rozhodla,“ uvedla Kozlová. Vadilo jí, že členové ANO například nenechali v otázce výstavby nové multifunkční haly promluvit v debatě občanů trenérku moderních gymnastek Ivanu Pokornou proto, že má trvalé bydliště v Litvínovicích, které leží přibližně kilometr od jihočeské metropole.

ČTĚTE TAKÉ: Budějčtí zastupitelé nechtěli na veřejném zasedání vyslechnout trenérku gymnastek 

„Nemohu dále setrvávat v tomto hnutí z důvodu, že nezastávám shodné názory s většinou členů hnutí týkající se města České Budějovice. Prosím, nepranýřujte tímto Radku Maxovou a Romana Kubíčka. Opravdu se snažili o konsensuz. Děkuji vám za podporu a přeji vám a celému hnutí vše dobré,“ napsala Kozlová premiéru v demisi Andreji Babišovi a doplnila, že podle ní jsou v českobudějovickém hnutí další členové, kteří mají podobné názory.

„Je mi moc líto, že Lucie Kozlová ANO opouští. Byli jsme si v řadě otázek velmi blízké. Nemám zatím informace o tom, že by nějaký další člen hnutí chtěl opustit,“ reagovala na situaci předsedkyně jihočeského ANO Radka Maxová.

Zdroj ČTK

Štítky ANO, politika, Lucie Kozlová, Radka Maxová, ANO 2011, Andrej Babiš, Roman Kubíček, Litvínovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lucie Kozlová opouští ANO. Nemohu v hnutí dále setrvat, napsala Babišovi  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.