Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Laciný způsob, jak získat pozornost, komentuje zrušení členství v ODS Adam Vojtěch

Laciný způsob, jak získat pozornost a teatrální gesto. Tak hodnotí ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch zrušení členství v ODS, které mu v pondělí vypověděla výkonná rada občanské demokratické strany. Vedení strany odůvodnilo zrušení členství spoluprací nové vlády s komunisty.

Adam Vojtěch byl členem ODS od roku 2012 v Praze, od roku 2014 měl ale členství pozastaveno. Své členství v ODS ale Vojtěch v životopisu neuváděl. „Výkonná rada ODS s okamžitou platností ruší členství Adamu Vojtěchovi z důvodu jeho spolupráce s KSČM, což je v rozporu s hodnotami Občanské demokratické strany,“ píše se v usnesení rady.

Podle občanských demokratů je vznikající vláda polokomunistická a je ohrožením budoucího demokratického vývoje Česka. Rada v usnesení také označuje za pohrdání oběťmi komunistické totality to, že druhá Babišova vláda má být jmenována 27. června, na který připadá výročí popravy Milady Horákové.

„Vyjádření ODS považuji za zbytečně teatrální. Moje řadové členství je prehistorická studentská záležitost. Řadu let s nimi nejsem absolutně v žádném kontaktu. ODS má nepořádek v evidenci členů. Od konce studií neplatím příspěvky a bylo mi řečeno, ze členství již zaniklo,“ shrnul ministr zdravotnictví a dodal: „Nyní se snaží laciným způsobem vzbudit pozornost. Jinak si to neumím vysvětlit.“

Kritice čelil Adam Vojtěch už koncem loňského roku. Na konci prosince roku 2017 se zúčastnil televizního pořadu Jaromíra Soukupa v TV Barrandov, v němž jím byl požádán o mužské zhodnocení atraktivity předložených českých političek na magnetické nástěnce, což bylo následně kriticky zhodnoceno jak ze strany poslankyně Markéty Pekarové Adamové, a to slovy jako jeho absence gentlemanství a asertivity, tak i nedobrovolně hodnocené poslankyně Olgy Richterové.

Autoři | Foto Facebook Adam Vojtěch

Štítky Adam Vojtěch, politika, ODS, ANO, vláda, rada, ANO 2011, KSČM, Andrej Babiš, Praha, Milada Horáková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laciný způsob, jak získat pozornost, komentuje zrušení členství v ODS Adam Vojtěch  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.