Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Senátorské křeslo bude obhajovat Jiří Šesták a usilovat o něj bude také Richard Schötz

Obhajobu postu senátora potvrdil Jiří Šesták. Jeho kandidaturu do Senátu Parlamentu České republiky v obvodu, který zahrnuje část Českobudějovicka, včetně krajského města, a část Třeboňska, podpoří několik politických stran. Jiří Šesták, který je i současným senátorem, bude jako nezávislý kandidát nominován hnutím Starostové a nezávislí. O post senátora se bude ucházet i Richard Schötz, kterého do boje vysílá KSČM. Oba to oznámili na začátku posledního červnového týdne.

Jiří Šesták potvrdil obhajobu postu senátora v pondělí 25. června ve Žluté ponorce v Českých Budějovicích. „V současné době mám asi 1100 podpisů. Když se rozhodoval, jestli budu obhajovat, tak se nejprve chtěl zeptat lidí a začal sbírat podpisy pro svou podporu s tím, že pro podání nezávislé kandidátky je to dostačující. Potvrdilo mi to i přízeň občanů," řekl Jiří Šesták při oznámení své kandidatury s tím, že zpětnou vazbu tak právě dostal. Šesták považuje za nedůležitější, aby spojoval lidi různých proudů v konkrétních tématech.

„A myslím si, že se mi to daří," podotkl kandidát. „Proto jsem oslovil další strany vedle Starostů a nezávislých. Strany, které ctí podobné názory na společnost a význam svobody a demokracie a závazky a příslušnost České republiky k Evropské unii a k NATO. Jsou to hnutí Občané pro Budějovice, TOP 09, KDU-ČSL, uskupení Senátor 21 a stranu Zelených," uvedl Jiří Šesták, který se v Senátu dál hodlá věnovat nejen kulturním záležitostem, ale i otázkám dětských domovů či hospicové péče. Na Českobudějovicku bude dál podporovat například lišovský obchvat a snahu o vybudování základní školy ve Srubci.

Ve stejný den, také v pondělí 25. června, oznámil v českobudějovickém Press klubu v Hotelu Malý pivovar kandidaturu do Senátu Parlamentu České republiky zkušební technik ve vývoji a kovorytec, dvaapadesátiletý Richard Schötz. Toho do boje o senátorské křeslo vysílá KSČM, jejíž je i členem. „Není mi jedno, co se děje s mým rodným městem a jeho okolím. A chci něco změnit, hodlám hájit zájmy našeho regionu na celorepublikové úrovni, chci věci ovlivňovat a směrovat tak, aby byly co nejlepší a nejpřínosnější pro lidi, kterou bych měl jako senátor na starost, to je část Českobudějovicka, včetně krajského města, a část Třeboňska," uvedl Richard Schötz, který figuruje na čtvrtém místě kandidátky strany do podzimních komunálních voleb v Českých Budějovicích.

Štítky politika, senát, kandidát, Jiří Šesták, Richard Schötz, Senát Parlamentu ČR, Česko, okres České Budějovice, KSČM, Parlament České republiky, CHKO Třeboňsko, Starostové a nezávislí, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senátorské křeslo bude obhajovat Jiří Šesták a usilovat o něj bude také Richard Schötz  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.