Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tříčlenná koalice pravděpodobně neklapne. Jasněji bude po pátečním jednání členů ANO

K tříčlenné koalici ANO, hnutí Občané pro Budějovice a ODS pravděpodobně nedojde. Dnes odpoledne zástupci HOPB při jednání s ANO naznačili, že navrhovaná verze není tou, na kterou by chtěli přistoupit. Podle nich existují lepší varianty.

„Dnes jsme znovu jednali s hnutím Občané pro Budějovice. Srovnávali jsme naše programové body, jediný rozpor je tam stále v dopravě na náměstí. Bavili jsme se o námi navrhovaném modelu koalice, tedy tříčlenná koalice s ANO, hnutím Občané pro Budějovice a ODS. Nicméně HOPB tuto variantu dnes odmítlo,“ popsal Jiří Svoboda s tím, že zítra ráno projednají s kolegy další kroky.

Informace potvrdil i lídr hnutí Občané pro Budějovice Juraj Thoma. „My jsme už od začátku říkali, že varianta tříčlenné koalice není úplně ta, kterou bychom preferovali. Existuje hned několik možností, stačí teď jen počítat,“ popsal Thoma. O konkrétní variantě ale mluvit nechtěl. „S Jiřím Svobodou jsme se dohodli, že o konkrétních návrzích ještě mluvit nebudeme,“ vysvětlil.

ČTĚTE TAKÉ: ANO chce jednat o koalici s hnutím Občané pro Budějovice a s ODS 

Sdílnější byl ale dnes odpoledne lídr ODS Martin Kuba, který kromě možné koalice popsal také postup, jakým se teď jednání budou ubírat. „Ten základ je poměrně pestrý a je složený z pěti politických subjektů. Čtyři uskupení, která kandidovala vždy ve spojení, tedy TOP09 s KDU a Starostové a Čisté Budějovice, dnes už víceméně všude prezentují společný postup s Hnutím občané pro Budějovice,“ uvedl Kuba.

Jeho verzi ale Thoma nepotvrdil. Jasněji tedy bude až po zítřejším jednání ANO.

Foto Redakce

Štítky volby, politika, koalice, ANO, ODS, HOPB, ANO 2011, Občané pro Budějovice, Juraj Thoma, Jiří Svoboda, Martin Kuba, TOP 09, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříčlenná koalice pravděpodobně neklapne. Jasněji bude po pátečním jednání členů ANO  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.