Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Piráty povede do krajských voleb Lukáš Mareš

Dalším známým lídrem do krajských voleb je předseda budějckého zastupitelského klubu Pirátů Lukáš Mareš. Na krajském fóru získal více než 70 procent hlasů. Ohledně kompletní kandidátky Pirátů zatím rozhodnuto není.

Volbě lídra předcházelo podle Lukáše Mareše „grilování“ jednotlivých kandidátů. „Musel jsem obhájit své schopnosti a názory. Pozice lídra je zodpovědná a vyžaduje osobní nasazení, věřím, že členové strany vybrali správně a za důvěru jim děkuji,“ uvedl.

Hlavním bodem v krajských volbách bude zdravotnictví. „Vnímáme, že je čím dál tím těžší najít zubaře, praktika, o očním lékaři ani nemluvím. Prodlužují se čekací doby, vše je těžkopádnější. Mojí výhodou oproti jiným politikům je, že jsem lékař a v nemocnici pracuji. Dennodenně tak cítím, jak se nálada posouvá. Hlavně v okresních nemocnicích je to horší den ode dne. A lidé pak neví, co mají dělat. To se musí změnit, před problémy našeho zdravotnictví nejde strkat hlavy do písku,“ vysvětlil Mareš.

Ohledně kandidátky zatím jasno není. „Právě teď ji sestavujeme a čtenáři mohou proces sledovat na našem fóru. Věříme, že otevřenost v politice rovná se důvěryhodnost. Kéž by bylo do všeho vidět i u ostatních stran. Myslím, že bychom se ještě hodně divili, jak to vlastně celé funguje,“ uzavřel.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krajské volby, volby, Piráti, Lukáš Mareš, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráty povede do krajských voleb Lukáš Mareš  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.