Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Seskupení tří hnutí na jihu Čech do krajských voleb povede Hroch

Společnou kandidátní listinu do podzimních krajských voleb Jihočechů 2012, hnutí Občané pro Budějovice (HOPB) a Tábor 2020 povede starosta Kovářova Pavel Hroch. Současného náměstka jihočeské hejtmanky doplní na předních místech kandidátky další známí politici ze samospráv z regionu.

„V první desítce se objeví například náměstci českobudějovického primátora Juraj Thoma a Ivo Moravec, prachatický starosta Martin Malý nebo bývalý táborský starosta Jiří Fišer," uvedl Pavel Hroch. Dodal, že v popředí kandidátní listiny budou například českobudějovický zastupitel Jan Kubeš nebo bývalý strakonický místostarosta Pavel Pavel.

Podle Hrocha má koalice prezentovat propojení města i venkova. „Na kandidátní listině jsou tři desítky bývalých a současných starostů. Naše motto je: Jsme vaši sousedé," uvedl Hroch.

Jihočeši 2012, HOPB a Tábor 2020 spolu kandidovali v krajských volbách v roce 2012. Tehdy seskupení získalo třetí nejvyšší počet hlasů, což bylo 14,58 procenta. V přepočtu to znamenalo devět mandátů z 55.

Své lídry pro volby na jihu Čech už znají i jiné politické subjekty. Například ČSSD povede současná hejtmanka Ivana Stráská, jedničkou ANO bude bývalý náměstek českobudějovického primátora František Konečný, ODS vsadila na bývalého ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu. Lídrem Pirátů na jihu Čech bude českobudějovický zastupitel Lukáš Mareš a ve formaci Trikolóra Ivana Kerlesová.

Autoři | Foto

Štítky Pavel Hroch, krajské volby, politika, Občané pro Budějovice, Česko, kandidátní listina, Tábor, Kovářov, Jiří Fišer, Ivo Moravec, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seskupení tří hnutí na jihu Čech do krajských voleb povede Hroch  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.