Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějčtí zastupitelé se mimořádně sejdou na začátku června

Už 5. června se znovu sejdou budějčtí zastupitelé ve sportovní hale. Svolání schůze iniciovala opozice, která chce řešit dopady nouzového stavu na rozpočet a opatření města, která omezí dopad na občany. Podle primátora nemělo dříve vedení města tyto údaje k dispozici. Jednání bude opět probíhat ve sportovní hale.

„Rada dělá, jako by se nám nouzový stav, krizová opatření a jejich dopady do rozpočtu vyhnuly obloukem. O tom, čím jsme prošli a co leží před námi nemají připravenou žádnou zprávu. Sehnali jsme proto podpisy dostatečného počtu zastupitelů, kterým to nestačí, a vyzvali primátora ke svolání mimořádného zasedání. Chceme, aby nám objasnil, jak radnice během dvou klíčových měsíců město řídila,“ uvedl Piráti na svém Facebooku.

Opozice na pondělním jednání kritizovala vedení města právě za to, že nepřipravilo žádný materiál o dopadech koronaviru na město. „Neměli jsme k dispozici všechna data. V následujících dnech bychom ale mohli tyto údaje už znát," vysvětlil primátor města Jiří Svoboda.

Podle odhadů ministerstva financí České Budějovice získají ze sdílených daní přibližně o 260 milionů korun méně, než předpokládaly. Rozpočet na letošní rok počítal v této oblasti s příjmy 1,6 miliardy korun. „Budeme řešit, jak tuto ztrátu nahradit. Ale možností je několik, zapojíme finance, které nám zbyly z minulých let a chceme také ušetřit na provozních výdajích," uvedl Svoboda. Dodal, že do červnového zastupitelstva by měl znát i dopady na ekonomiku organizací, které město zřizuje.

Červnové jednání se stejně jako pondělní zasedání uskuteční ve sportovní hale. Radnice totiž nemá prostory, které by svými parametry umožňovaly dodržet nařízená hygienická opatření.

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, koronavirus, Č. Budějovice, sportovní hala, radnice, primátor, Jiří Svoboda, Česká pirátská strana, Facebook, Ministerstvo financí České republiky, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí zastupitelé se mimořádně sejdou na začátku června  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.