Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kraj potřebuje spolupráci všech. Zapomeňme na fauly, společný soupeř je čím dál silnější, říká kandidát na jihočeského hejtmana za hnutí ANO František Konečný

PR článek

František Konečný už prožil v komunální politice leccos. Krajský a českobudějovický zastupitel byl pět let náměstkem českobudějovického primátora i krajským radním. Ve volbách do krajského zastupitelstva je kandidátem hnutí ANO na hejtmana Jihočeského kraje.

Díky jeho zkušenostem a nasazení jezdí Českobudějovičtí po spojce Vltavy a Máje. Roky to nešlo… Mají elektromidibusy, které mohou do centra, záchytná parkoviště i tolik diskutované modré zóny, které si dnes rezidenti nemohou vynachválit. Je jedničkou na kandidátce hnutí ANO 2011 do krajských voleb. A i politiku dělá s celoživotním krédem: „Vždy zůstat slušným člověkem“.

Není slušnost teď před volbami spíše na škodu?
Slušnost není nikdy na škodu! A zvláště nyní, kdy se bez ní v běžném životě nemůžeme obejít. Tak proč na ní rezignovat jenom proto, že se blíží volby? V kraji teď potřebujeme spolupráci všech, všech politických subjektů. Zapomeňme na předvolební i povolební fauly, protože náš společný soupeř je čím dál silnější. Kudy chodím, tudy vyzývám představitele dalších politických stran a hnutí, abychom se společně věnovali pomoci těm Jihočechům, jichž se dopady krize týkají a budou týkat nejvíce. Na naší kandidátce jsou rozumní lidé ze všech koutů Jihočeského kraje a v tomto máme naprosto shodné názory. Ne politikaření, ale politiku pro Jihočechy, ať jsme z jakékoliv partaje.

Ing. František Konečný, Ph.D.
Narozen 2. 11. 1957
Mládí prožil v Pohoří u K. Řečice, žije v Č. Budějovicích – Suchém Vrbném
Ženatý, pět dětí, šest vnoučat, na dálku Koneční adoptovali děvčátko v Keni 
Vystudoval stavební fakultu ČVUT Praha, tamtéž získal doktorát
Je soudním znalcem pro obor Ekonomika, Ceny a odhady nemovitostí
Přednáší stavební právo a legislativu na VŠTE v Českých Budějovicích
Je krajským a českobudějovickým zastupitelem, v letech 2014 – 2019 byl náměstkem primátora Č. Budějovic
Má rád jihočeskou přírodu, chození po horách, country a dechovku
​Motto: „Vždy zůstat slušným člověkem“

Co teď kraj potřebuje nejvíce?
Registroval jsem, jako my všichni, určitou hrdost, jak jsme v kraji začátek pandemie dávali. Bohužel, teď je situace komplikovaná všude. Ale bude líp, o tom jsem přesvědčen. Musíme se vrátit ke kázni a normální lidské slušnosti. A hlavně v kraji s rozvahou řídit priority, protože rozpočtu se následky koronaviru dotknou, to je potřeba říci otevřeně. Je mezi námi v jihočeské ANO spousta starostů, takže spolu řešíme potřebu jistoty v predikci sdílených daní, aby obce mohly připravovat svoje prioritní projekty. Kraj musí tvrdě tlačit na centrální instituce, vždyť postavit v kraji jediný obchvat obce za celé funkční období je ostuda.  Vidíme tlak na fungující zdravotnický systém, chybějící sociální služby, místa v domovech pro seniory a hospicích. A nezapomínat ani na takové skupiny jakou jsou pendleři. Je jich na jihu pětatřicet tisíc a živí celé příhraničí, přitom mají tam i tam práva jako lidé druhé kategorie. Na úrovni kraje a jeho rozpočtu musíme najít shodu na tom, kde ušetřit, abychom rychle pomohli tam, kde to nejvíc hoří. Nepochybně to bude i záchrana malých podnikatelů a pracovních míst, bohužel.  

Takže s čím jdete do voleb?
Já teď nebudu citovat z volebního programu, ten si může každý přečíst. Pro nás je důležité, že jsme se na něm podíleli kolektivně a že se nám podařilo sestavit vyrovnanou kandidátku zástupců všech okresů, i těch nejvzdálenějších míst, a jsou na ní lidé nejrůznějších profesí, nejen těch voličsky atraktivních. Díky tomu, že spolu komunikujeme, máme dobrou zpětnou vazbu a víme, co potřebují v Adamově, co na velkoměstských sídlištích stejně jako v Županovicích. Samozřejmě chceme vyhrát, to chce každý. Ale ani se sebelepším volebním výsledkem tu nikdo sám nic nezmůže. Proto si přejeme, ať dopadnou volby jakkoliv, aby náš kraj řídila odpovědná parta, která bude mezi sebou mluvit a konat ve prospěch jeho občanů.


​Zadavatel ANO 2011, zpracovatel ANO 2011

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky rozhovor, František Konečný, ANO, politika, ANO 2011, volby, Jihočeský kraj, České Budějovice, Vltava, České vysoké učení technické v Praze, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Keňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj potřebuje spolupráci všech. Zapomeňme na fauly, společný soupeř je čím dál silnější, říká kandidát na jihočeského hejtmana za hnutí ANO František Konečný  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.