Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Postavit jediný obchvat zatížené obce za volební období je zoufale málo, říká kandidát na hejtmana Jihočeského kraje za hnutí ANO František Konečný

PR článek

Za týden nás čekají volby do zastupitelstva Jihočeského kraje. O tom, jaké úkoly před budoucím vedením kraje stojí, hovoříme s kandidátem na jihočeského hejtmana za hnutí ANO 2011 ing. Františkem Konečným, PhD.

Jste vysokoškolský pedagog, zastupitel krajského a českobudějovického zastupitelstva. Člověk zkušený. Co bude podle Vás pro nové zastupitelstvo a vedení kraje po volbách klíčové?
Jednoznačně rozum, soudržnost a chuť skutečně spolupracovat. A nést odpovědnost. Celá naše společnost, celý svět není zrovna v komfortní situaci. Koronavirus prověřuje mezilidské vztahy, panuje nervozita z toho, co bude. Jaké dopady na ekonomiku to může mít. A kraje jsou těmi, kdo, při vší úctě k jejich dalším rolím, rozdělují a přerozdělují nemalé veřejné prostředky, a kdo odpovídá do značné míry za kvalitu života v regionu. Za to, po jakém asfaltu budeme na silnicích nižších tříd jezdit a jestli je na nich v zimě vyhrnuto a posypáno, jestli vznikají vytoužené obchvaty obcí, jak je dostupná zubní pohotovost o víkendu a za spoustu dalších služeb občanům, které si v běžném životě ani neuvědomujeme. To vše vyžaduje shodu v rozumném rozhodování. A střídmost, s tou musíme pro příští roky počítat.

Obáváte se tedy dnů příštích?
Ne, to nejsou obavy, ale respekt. To je rozdíl. Nesmíme se bát, ale konat. S nadhledem a s rozvahou, aby se možná rizika nenaplnila. Když to vztáhnu na vedení kraje, musí si hned na začátku jasně stanovit priority. Podle mne je třeba posílit zdravotnický systém kraje pro podzimní a zimní měsíce, kdy můžeme očekávat souběh infekčních onemocnění, a pomoci, jak to jen půjde, zachránit ohrožená pracovní místa. Třetí prioritou musí být doprava, bez kvalitních silnic se nedá žít, to věděli už Římané. Dokončit jediný obchvat dopravně zatížené obce za celé volební období, jak se to končícímu vedení kraje podařilo, to je ale zoufale málo. Musíme zpružnit sociální služby třeba formou mobilní péče, tady budou požadavky neustále narůstat, protože celá populace prostě stárneme. A přeji si, aby kraj dokázal mnohem více tlačit na centrální orgány, musí o sobě dát vědět, když o něco kraji jde. Proinvestovat se k prosperitě, ale s rozvahou.

Máte na kandidátce řadu starostů menších obcí. Po čem volají nejvíce?
Potřebují mít rozpočtovou jistotu pro plánování svých investic. Potřebují stavět byty, pomoci s výstavbou vodovodů, to sami neufinancují, efektivnější dopravní obslužnost, přiblížit lékařskou péči a další služby lidem.

Zoufale chybějí místa v domovech pro seniory a hospicích. Tady nemůžeme na seniorech šetřit, a proto chceme zvyšovat kapacity v domovech pro seniory a postavit kamenný hospic v Českých Budějovicích, kde opravdu chybí. K tomu dále rozšiřovat mobilní hospice a další terénní sociální služby.  

A starostové dále volají proto jako jeden muž po častější komunikaci s vedením kraje. Stáli by o setkávání mnohem častější než jedenkrát do roka. Stáli by o návštěvy hejtmana a náměstků a radních

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ANO, politika, volby, František Konečný, ANO 2011, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postavit jediný obchvat zatížené obce za volební období je zoufale málo, říká kandidát na hejtmana Jihočeského kraje za hnutí ANO František Konečný  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.