Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chci dostat do politiky stovky schopných a poctivých lidí, říká rodák z Vodňan Mikuláš Minář. V Milionu chvilek končí

„Nehodlám ještě v roce 2025 řešit dál kauzy a problémy Andreje Babiše. Naše země má na víc. Proto jsem téměř rozhodnutý. Je na čase převzít politickou odpovědnost,“ oznámil dnes už bývalý předseda Milionu chvilek pro demokracii a sedmadvacetiletý rodák z Vodňan Mikuláš Minář. Chce založit hnutí, se kterým by se v příštím roce zřejmě zúčastnil sněmovních voleb. Milion chvilek po jeho odchodu vede od soboty Benjamin Roll.

Občanské hnutí vzniklo po sněmovních volbách v roce 2017, které vyhrálo hnutí ANO vedené nynějším premiérem Andrejem Babišem. Spolek pořádá demonstrace, při nichž kritizuje Babiše mimo jiné za střet zájmů a nedodržování volebních slibů. 

„Nespočetněkrát jsme zaplnili návsi a náměstí po celé zemi. Dvakrát jsme zaplnili pláň na Letné. Bylo to nesmírně důležité a bude to důležité i nadále. I přes tuto všechnu občanskou aktivitu se politický stav v naší zemi zhoršuje. Pokračuje oligarchizace, pokračuje zneužívání pravidel a pokračuje zneužívání moci. Vrcholem všeho je absolutní chaos a nekompetence vlády, která nese přímou zodpovědnost za nezvládnutou druhou vlnu koronakrize a za obrovskou krizi, do které se naše země řítí,“ shrnul o víkendu Mikuláš Minář. I proto vyzval veřejnost, aby vyrazila tento týden k volbám.


Demonstrace na Letné.

„Je nesmírně důležité, abyste teď o víkendu šli volit a podpořili demokratické strany, protože se může začít odehrávat opravdová celospolečenské změna. Co se však týče parlamentních voleb, je jasné, že prostá spolupráce stran, o kterých se teď mluvím, nebude stačit. Čtyřicet procent totiž není většina a to ani tehdy, pokud by došlo na vznik koalice, což si všichni přejeme. Bez toho, aby se podařilo oslovit nové voliče, to nepůjde,“ dodal.  

Podle Mináře je potřeba, aby vzniklo nové politické hnutí, schopné oslovit část voličů, kterou nedokázala oslovit sněmovní opozice, nebo i dosavadní nevoliče. „Nehodlám ještě v roce 2025 řešit dál kauzy a problémy Andreje Babiše. Naše země má na víc. Proto jsem téměř rozhodnutý. Je na čase převzít politickou odpovědnost. Jít s "kůží na trh" a pokusit se vytvořit nové hnutí, které dostane do politiky stovky nových schopných a poctivých lidí. Chceme oslovit nové voliče. Ty, které dnešní opozice oslovit nedokáže. Milion chvilek se však politickým hnutím nestane. To jsme slíbili a na tom si plně trváme. Milion chvilek zůstane občanským hnutím,“ potvrdil Minář to, že do voleb hodlá jít s novým politickým hnutím.

Serveru iHNED.cz mimo jiné Minář potvrdil, že se nyní radí například i s poslancem, starostou Prahy 7 a lídrem uskupení Praha sobě Janem Čižinským.

 „Já sám jsme se už z Milionu chvilek postupně stáhl. Už od konce srpna převzal vedení neformální předseda Benjamin Roll a teď je to i oficiálně. V pátek jsem dal svou funkci k dispozici a od soboty má Milion chvilek nového předsedu,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Mikuláš Minář, Milion Chvilek, politika, volby, Vodňany, Andrej Babiš, Benjamin Roll, ANO 2011, Letná, Praha, Jan Čižinský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlastimil Raušer

Nyní hnědoprdelník ukázal svoji pravou tvář. Celou dobu mu jde jen o jedno, abyse zviditelnil a dostal se k lacino k penězům, jako všichni co nic nedělají nic a jen štvou proti sobě lidi a mají plnou hubu pokřivené demokracie!!!!!!!!!

Středa, 30. září 2020, 11:20Odpovědět

Josef Šátava

Vyčuránek Mynář a hloupaté ovce co k němu láskyplně vzhlížely z pod tribun a bečely jak pastýř ukazoval. Ty ovce lituju, jak si utrhovaly od tlamiček a posílaly to na jeho účet aby si mohl užívat. Ale jak se s tím vypořádá Pražská kavárna? Ti,, géniové" kteří se ukájeli při pronášení projevů na tribunách, jak ti se s tím srovnaji? Že z nich udělal dokonalé tury domácí.

Středa, 30. září 2020, 08:33Odpovědět

Vaclav Mazanek

Je to křivák a nevěřím mu prostě kam vítr tam plášt!! Takže Mikuláši polip si p*r*d-e-l !!!

Úterý, 29. září 2020, 15:53Odpovědět

Irena Piper

Chlapec si to propočítal a zjistil,jak nejlépe a nejsnadněji jdou sehnat milionky....jen tak dále Miki a do roka bude velký politik a bohatec.

Úterý, 29. září 2020, 13:06Odpovědět

Martin Vašek

A teď bude vydírat opoblbce,tak kolik dáte,že nebudu kandidovat,přihazujte prosím.No a hošani ze opozice budou solit jak urvaní,protože komu ubere voliče?Babišovi určitě ne.Tak napadá jedno české přísloví:Kdo jinému jámu kopá ......

Úterý, 29. září 2020, 12:04Odpovědět

Zipe Pezi

Jste si zase po třicíti letech zabučeli na Letný, nuže to rozpustíme, jo? Už nám "liberálové" (ti co kradli v devadesátkách jako straky) nedávají prašule, tak potáhnu o dům dál. Portfólio mám dobré, koukněte, kolik ovcí sem přitáhl, dobrý start, ne? Teď se tedy nabízím jako štětka prodejná, tomu kdo dá víc.

Úterý, 29. září 2020, 08:15Odpovědět

Vojta Dudek

Minářovi nevěřím ani slovo. Tento nedostudovaný teolog docela brzo zjistil, že se dá politikou docela slušně uživit a začal si z peněz sponzorů vyplácet mzdu. No a od té doby, kdy začal dělat politiku za peníze u mne pozbyl kredit slušného člověka a postavil se na roveň Babiše a ostatních politiků.

Pondělí, 28. září 2020, 22:47Odpovědět

Chci dostat do politiky stovky schopných a poctivých lidí, říká rodák z Vodňan Mikuláš Minář.  V Milionu chvilek končí  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.