Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Martin Maršík rezignoval na post radního. Nahradí ho podnikatel Pražák

Martin Maršík dnes rezignoval na pozici radního města České Budějovice. Podle svých slov cítil, že je třeba uvolnit pozici někomu, kdo se bude více zaměřovat na změnu centra města, což je jeden z bodů koaličního programu. Na jeho pozici byl zvolen podnikatel Martin Pražák.

„Jsme přibližně v polovině našeho mandátu. Každý z nás se specializuje na určitou oblast, mojí specializací je školství a jedním z bodů našeho koaličního programu je řešení centra města. A já jsem si uvědomil, že v radě města potřebujeme místo odborníka na školství, za kterého se považuji, spíše radního, který se v současné době zaměřuje spíše na centrum města. To rozhodnutí se mi neříkalo vůbec lehce, protože jsem podruhé v radě města a podruhé nedojedu ten mandát,“ řekl na zastupitelstvu Martin Maršík, který je zároveň ředitelem biskupského gymnázia.

Jako náhradu navrhl podnikatele a zastupitele za HOPB Martina Pražáka. Ten byl také po delší diskusi novým radním zvolen. Hlasovalo pro něj 27 z 43 přítomných zastupitelů.

Někteří zastupitelé uvedli, že se v bodě o nově zvoleném radním zdrží hlasování, protože jde podle nich o věc koalice. „Hlasování teď není ani tak o osobě Martina Pražáka, v této části je možné vyjádřit slovní podporu, ale podporu nemůžeme vyjádřit v hlasování. Za klub Pirátů se budeme zdržovat hlasování, protože tak, jak jsou věci nastaveny, tak to personální obsazení je věcí koalice,“ uvedl za Piráty Josef Špak. Podobné stanovisko zaujala i ODS.

Petr Branný (KSČM) dokonce upozornil na to, že vzhledem k tomu, že má Pražák několik podniků v centru města, mohlo by se jednat o střet zájmů. „Cítím, že by to mohlo být vnímáno jako obhájení si některých osobních zájmů, které v centru města má,“ uvedl.

S tím ale navržený kandidát nesouhlasil. „Já se samozřejmě centrem zaobírám, podnikám tam a žiju, to většina z vás ví. Ale podle mě je v pořádku, že když chci něco řešit, tak bych tu část města měl znát. Centrem se nezaobírám jen poslední dva roky, co jsem zastupitelem. Pokud budu zvolen budu se snažit, abych všechna rozhodnutí dělal s tím, aby Budějce šly dopředu a aby byly ještě krásnější město, než už jsou teď,“ řekl Martin Pražák.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky zastupitelstvo, Martin Maršík, Martin Pražák, centrum města, České Budějovice, Česká pirátská strana, Občané pro Budějovice, Josef Špak, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Maršík rezignoval na post radního. Nahradí ho podnikatel Pražák  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.