Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský hejtman a náměstci z ODS se vzdají části platu. Peníze půjdou samoživitelkám

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) se vzdá čtyřiceti procent svého platu. Peníze podle svých slov dá na pomoc jihočeským matkám samoživitelkám, které se v souvislosti s pandemií dostaly do finančních potíží. Následovat ho budou i jeho náměstci Lucie Kozlová a Tomáš Hajdůšek a také ostatní zastupitelé za ODS. Během příštího roku by tak zastupitelský klub ODS měl přispět zhruba milionem korun.

„Před volbami jsem říkal, že jsem hrdý na to, že se mi podařilo sestavit tým osobností, které v životě něco dokázaly a nepotřebují politické židle k tomu, aby se uživily. To stále platí. A proto jsem se rozhodl, že čtyřicet procent ze svého hejtmanského platu věnuju na pomoc těm, kteří to teď potřebují. Vím, že coronavirus zasáhl do rozpočtů řady jihočeských rodin. Hlavně těch, kde je na péči jen jeden rodič,“ komentuje své rozhodnutí Martin Kuba.

Společně s ním se rozhodl pomoci také zastupitelský klub ODS. „Jako vedoucí krajské pobočky Bílého kruhu bezpeční i jako letitý sociální pracovník jsem se během své práce setkala se stovkami takových případů. Matky samoživitelky jsou v této nelehké době velmi ohroženou skupinou. Každý měsíc počítají poslední dny do výplaty a často marně vyčkávají, zda jim bývalý partner zaplatí výživné. Studium, školní výbava nebo volný čas a koníčky jsou pro jejich děti mnohdy nedosažitelné. Ženy, které navíc přijdou o práci se skutečně ze dne na den ocitají na hranici chudoby. Tento krok tedy považuji za správný a ráda ho podpořím,“ doplnila náměstkyně hejtmana Lucie Kozlová (ODS), která se rovněž vzdá části odměny.

Zájemci o podporu budou moci žádat prostřednictvím webu fondu Jihočeské naděje.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky ČR, správa, koronavirus, sociální, Jihočeský, ODS, Martin Kuba, Lucie Kozlová, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Přechod na a.s. nijak nevadí. Průšvih bude, až to Kuba strčí třeba Chrenkovi. Tomu, kdo ho lépe zabezpečí na stáří. Pak si vzpomeňte na neuvěřitelně lidská gesta předváděná odeesáky.

Pondělí, 9. listopadu 2020, 17:15Odpovědět

Stanislava Cvrčková

Přechod nemocnice na a.s......

Pondělí, 9. listopadu 2020, 15:30Odpovědět

Stanislava Cvrčková

Vážený pane Zipe Pezi... Tato situace se mě osobně nedotyka(jsem vdaná s dvěma dětmi.), ale ne každý hlupák s Alzheimerem může vnímat tento počin jako hezké gesto... Já jsem vysokoškolský vzdělaná zdravotní sestra a přechod nemocnice např. V CB bylo to nejlepší co nás jako zaměstnance potažmo i jako Vas potencionálního klienta mohlo potkat.... Na co tak ostrá slova.... Zdrejme patříte do skupiny podnikatelů, kteří nyní nemohou díky Covid situaci vydělávat a nebo do druhé skupiny.... Důchodců, který budou nadávat snad i na to, že od státu nyní dostanou tzv. rouskovne.... Které je samozdrejme redpokladam nízke????.

Pondělí, 9. listopadu 2020, 15:29Odpovědět

Zipe Pezi

Jen doplním, že se jim tahle reklamní akce bohatě vyplatí. Uchlácholí jednoduché a snáze se pak povede prosadit nepopulární opatření typu privatizací (ukradení) špitálů, rozprodej (ukradení) půdy na Šumavě, nebo zadání činností prováděných KÚ, nebo obcemi spřítelené firmě. Což je rovněž kradení. V kraji na trumpetky, trumbelínky a pravicující chudinu toto spolehlivě zabere, většina hlupáčků má alzheimera a zapomíná... Budou chválit altruismus odeesáků a privatizace (kradení) velkoryse přehlédnou.

Pondělí, 9. listopadu 2020, 15:16Odpovědět

Jaroslav Toman

Jsem venkovan a pořád nechápu, kdo je ta samoživitelka. Znám dost tzv. nesezdaných párů, kde dítě je psáno na ženu. Kdysi za samoživitelky se považovaly ženy, které žily s děckem bez přítele. Dneska lidi manželství považují za přežitek...

Pondělí, 9. listopadu 2020, 11:54Odpovědět

Zipe Pezi

To zabírá. Vládnoucím to neublíží (už si své na vovcích dávno vybrali) a dobře se to dá zužitkovat přes promyšlené PíAr.

Pondělí, 9. listopadu 2020, 10:36Odpovědět

Alena Kolendová

Paní Cvrčková, tato diskuse nemá cenu. Obracíte slova, jak se Vám to hodí.

Neděle, 8. listopadu 2020, 11:10Odpovědět

Stanislava Cvrčková

Nedá mi to a napíši zde ještě jednu svou reakci paní Kolendová..... Možná jste to dle svých slov zvládla, ale v jakém stresu pro vás i dítě....nadzvedavaji mě komentáře typu, že je to populismus a pomalu diktuji co a kam s jejich dare..... a pod..... Je to pěkně gesto a ty co daruji se snad mohou rozhodnout, komu své peníze chtějí dát, tudíž vaše řečnicka otázka kdo posoudí kam s darem je absolutně mimo. Ikdyby celý svůj plat dali jedné osobě, tak vy si máte říct, to je hezký, že pomohli a ne spekulovat...... Já ráda něco daruji, nepotřebuji aby mi byl někdo vděčný, ale také bych nerada aby mi někdo diktoval komu a co mám dát..... Až budete něco chtít darovat vy, taky si rozhodnete komu!!!!a nikdo Vas nebude soudit, a jen kvůli tomu že jsou to vřejně činné osoby by to mělo být jinak??

Neděle, 8. listopadu 2020, 10:37Odpovědět

Alena Kolendová

Paní Cvrčková, vychovávala jsem své dítě sama a vždy jsem to zvládla bez jakýchkoliv darů a podpor. Prostě jsem si našla další brigádu a měla jsem hodné sousedy, kteří mi syna pohlídali. Zda si mohli důchodci nastřádat peníze, nebo ne, je otázka. Třeba celý život podporovali právě svoje vnoučata a na ně nezbylo, nebo měli tak malé platy, že sotva vyžili. Kdo toto posoudí?

Neděle, 8. listopadu 2020, 09:00Odpovědět

Stanislava Cvrčková

Vážená p. Kolendová asi jste nikdy nemusela vychovávat své děti sama(pokud je máte), já také ne, ale mám kolem sebe člověka, který se stouto situaci potýkal. .. Ano rodiče jsou dva, ale donut tě bývalého partnera aby jakkoliv přispíval..... Nemyslím si, že je to populismus, je to velmi, vstřícný krok a pomoc potřebným....a co se týká důchodců..... Člověk by si měl za život nastradat peníze a myslet na to až jednou bude starý, pokud tu možnost během života neměli, májí milující děti, které své rodiče nenechají v chudobě!!

Neděle, 8. listopadu 2020, 07:49Odpovědět

Alena Kolendová

Dle mne je to populistické gesto. Kdo je vlastně samoživitelka. Je třeba posoudit, zda opravdu samoživitelka pomoc potřebuje. Každé dítě má dva rodiče. Minimálně jeden z rodičů si může najít brigádu, aby dobře zajistil své dítě. Horší je to u samoživitelů důchodců, kterým zdravotní stav nedovolí již pracovat a žijí v chudobě. Jsem zvědavá, jak tyto stavy posoudíte.

Sobota, 7. listopadu 2020, 15:13Odpovědět

Jaroslav Gabriel

Jistě hezký počin, že? Ale nic to neřeší. Každý víme, že financovat domácnost sólo není snadné. Proč tedy zůstávají sami? Je tolik lidí single, kteří by to rádi změnili! Chápu to u nemocných, ale i ti by k sobě mohli najít někoho se stejným osudem. Každý svého štěstí strůjce! Jen důchodci už nemají často možnost něco řešit. Mladí by si měli umět pomoci sami!

Sobota, 7. listopadu 2020, 14:52Odpovědět

Jihočeský hejtman a náměstci z ODS se vzdají části platu. Peníze půjdou samoživitelkám  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.