Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Kuba: Kraje si zatím nemohou vyzkoušet nápor zájemců o databázi

Pilotní testování centrálního registračního systému na očkování na koronavirus zatím nesimuluje reálnou situaci. Kraje dostaly od vlády přístupové klíče do rezervačního systému. Podle jihočeského hejtmana Martina Kuby si však kraje nemohou vyzkoušet, jak bude databáze fungovat ve chvíli, kdy se do ní budou naráz hlásit tisíce lidí.

„Ano, máme přístup do systému. Ale když to řeknu zjednodušeně, tak si tam vyplním svoje jméno a příjmení, a to je de facto všechno. A nám přece šlo hlavně o to, abychom viděli, jak bude systém reagovat, až se do něj budou denně hlásit desítky tisíc lidí z celé republiky. Jestli v tu chvíli dokáže databáze správně rozdělovat pro zájemce časové termíny i místa, kam se mají dostavit," uvedl Kuba.

Na výstavišti začala stavba vakcinačního centra. V příštím týdnu se otestuje provoz

Krátce po desáté hodině dopoledne začala dnes na budějckém výstavišti stavba vysokoprůtokového vakcinačního centra. Dokončena by měla být do konce týdne. V příštím týdnu plánuje kraj otestovat provoz centra. Jako první by se zde mohli očkovat...

Jihočeský kraj dnes zahájil v Českých Budějovicích stavbu očkovacího centra, které by mělo dokázat aplikovat vakcínu až tisícům lidí denně. Podle Kuby by mohli zdravotníci začít očkovat veřejnost ve větší míře v únoru. Momentálně vakcínu dostávají hlavně zdravotníci nebo klienti domovů pro seniory. „Chceme být připraveni na to, že až bude dostatek dávek, můžeme očkování spustit plošně. Ale potřebujeme proto mít dostatek vakcín a kvůli tomu tlačíme na vládu, aby to bylo co nejdříve. A potřebujeme také, aby ve chvíli, kdy to spustíme, registrační systém byl vyzkoušený a fungoval," uvedl jihočeský hejtman.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, databáze, test, Kuba, Martin Kuba, vakcína, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuba: Kraje si zatím nemohou vyzkoušet nápor zájemců o databázi  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.