Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lídrem kandidátky SPOLU bude Jan Bauer, ODS nominuje také Václava Krále a Hanu Spoladore

Kandidáty na koaliční kandidátku SPOLU navrhla na včerejším jednání jihočeská ODS. Lídrem SPOLU do podzimních parlamentních voleb v Jihočeském kraji bude bývalý starosta Prachatic a současný poslanec Jan Bauer. Na třetím místě kandidátky se objeví předseda představenstva budějovické teplárny Václav Král, páté místo obsadí ředitelka domova pro seniory v Českém Krumlově Hana Spoladore.

„Kompletní návrh všech kandidátů za ODS na koaliční kandidátce ještě potvrdí na svém jednání v dubnu výkonná rada ODS,“ shrnul v tiskové zprávě regionální manažer ODS Jan Pešek.

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021 jsou volby, které mají proběhnout ve dnech 8. a 9. října 2021.

Průzkumy z roku 2020 favorizovaly jako vítěze hnutí ANO 2011 vedené Andrejem Babišem, největší procentuální nárůst podpory od voleb v roce 2017 pak zaznamenala Česká pirátská strana a hnutí Starostové a nezávislí. Během podzimu roku 2020 a počátku roku 2021 ztratilo část své podpory dominující hnutí ANO, které o pozici favorita voleb od té doby soupeří s koalicí Pirátů a STAN.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ODS

Štítky Jihočeský kraj, ODS, SPOLU, Jan Bauer, Václav Král, volby do Poslanecké sněmovny PČR, volby, Český Krumlov, Prachatice, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem kandidátky SPOLU bude Jan Bauer, ODS nominuje také Václava Krále a Hanu Spoladore  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.