Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hejtman Martin Kuba chce, aby se o nošení roušek ve školách rozhodovalo po okresech

Ve většině českých škol se od včerejška smí učit bez roušek. Výjimkou je Zlínský, Jihočeský a Liberecký, kde je stále horší epidemická situace. Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) proto požádal ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO), aby přehodnotil pokyn ohledně nošení roušek ve školách a rozhodovalo se o nich po okresech, nikoli krajích.

„Respektuji epidemiologická čísla, ale je nesmysl, aby v okrese Strakonice musely děti ve škole roušky mít a v sousedním okrese Klatovy, kde je výskyt násobně vyšší, tak ne,“ napsal Kuba na svůj twitterový účet.

Pokud se situace bude dál zklidňovat a okresů s horším výskytem koronaviru bude méně, lze podle Adama Vojtěcha jít s opatřeními na úroveň okresů. Teď je problematických okresů asi 21, což je podle ministra složité z hlediska komunikace. „Pokud se bude situace dále zlepšovat a bude zhoršená třeba v pěti okresech, pak můžeme jít na úroveň okresů,“ řekl Vojtěch v úterý v České televizi.

Za pondělní odpoledne a úterý přibylo v kraji potvrzeno 36 nových případů covidu. Počet vyléčených se zvýšil o 62 na 96 122 osob. Počet aktivních případů klesl o 38 na 621 Jihočechů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky vláda, koronavirus, opatření, Jihočeský kraj, roušky, respirátor, Martin Kuba, Adam Vojtěch, ODS, ANO 2011, Strakonice, Klatovy, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Martin Kuba chce, aby se o nošení roušek ve školách rozhodovalo po okresech  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.