Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zemřel bývalý primátor a prorektor Miroslav Tetter

Zemřel bývalý primátor Českých Budějovic Miroslav Tetter. Podle informací redakce skonal ve třiaosmdesáti letech tuto středu. Tetter byl nejen významným jihočeským politikem, ale také prorektorem Jihočeské univerzity a vedoucím katedry ekologie. Rozloučení v budějckém krematoriu je naplánováno na příští týden.

Tetter působil v letech 2000 až 2008 jako zastupitel Jihočeského kraje, v letech 1998 až 2006 a opět od června do listopadu 2010 také jako primátor Budějc. Předtím v letech 1992 až 1998 byl náměstkem primátora.

V minulosti působil také na Vysoké škole zemědělské v Budějcích, kde byl vedoucím katedry rostlinné výroby a posléze biologie. Poté, kdy se škola transformovala v Zemědělskou fakultu Jihočeské univerzity, se stal prorektorem pro vědu a poté vedoucím katedry ekologie.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČTK/David Veis

Štítky Miroslav Tetter, České Budějovice, primátor, úmrtí, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Odešel s vroubkem a černou tečkou nedokázal zrekonstuovat ulici U Malše za celou svou kariéru . až za LOUPEŽNÉHO hnutí ANO jsme se dočkaly .

Pátek, 13. srpna 2021, 13:45Odpovědět

Zemřel bývalý primátor a prorektor Miroslav Tetter  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.