Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na mladou a střední generaci dosavadní vládní garnitura úplně zapomněla, říká lídr jihočeské kandidátky SPOLU

Budějcká Drbna postupně představí všechny jihočeské lídry stran, které se ve volebním modelu CVVM umisťují nad pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. Své programové priority jako druhý představuje lídr koalice SPOLU Jan Bauer. Ten poslanecký mandát hájil již v letech 2004 až 2013 a poté opět od roku 2017.

Dvaapadesátiletý rodák z Prachatic vstoupil do ODS už v roce 1996. O dva roky později byl zvolen za ODS starostou města Prachatice. Je zároveň dlouholetým krajským zastupitelem. I díky tomu má jasno v tom, co Jihočeský kraj trápí ze všeho nejvíce.

„Je to rozhodně zmíněná doprava. Potřebujeme dostavět 76 kilometrů dálnic a současně pokračovat ve zkapacitnění silnic, například od konce dálnice D4 směrem na hraniční přechod Strážný nebo na České Budějovice. Rád bych připomněl, že ještě letos hrozilo, že dostavba D4 se nestihne zahájit, protože vláda zaspala a poslanecká sněmovna měla minimum času na schválení potřebného finančního rámce. Osobně jsem se tehdy zasadil o to, aby se tento bod v programu sněmovny upřednostnil a stihli jsme vše včas odhlasovat. Stavba probíhá ve spolupráci státu se soukromým investorem, proto je nyní třeba dostavbu pečlivě hlídat a garantovat, že se po nové dálnici Jihočeši svezou skutečně už za tři roky. Stejně aktivně jsem připravený řešit i dostavbu D3,“ říká Jan Bauer a dodává: „Trápí mě i to, že se vylidňují venkovské oblasti a z kraje odcházejí mladí lidé. Proto chceme i cestou zákonů maximálně podpořit rozvoj menších obcí a život na venkově. Začneme třeba tím, že zrušíme všechny nesmyslné překážky, kvůli kterým zmizely z českých návsí malé obchody s potravinami, hospody nebo další služby. Podporu malého podnikání vidím jako další prioritu naší koalice SPOLU.“

Přidat potřebným a ubrat bohatým. Usilujeme také o vystoupení z NATO, říká lídryně jihočeských komunistů

Budějcká Drbna postupně představí všechny jihočeské lídry stran, které se ve volebním modelu CVVM umisťují nad pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. Své programové priority jako první představila lídryně KSČM Alena...

Koalice SPOLU v čele s ODS jde do voleb s hlavním programovým bodem. „Chceme zastavit obří zadlužování země a uzdravit veřejné finance, které dosluhující vláda už několik let nezodpovědně drancuje. Rozhodně ale nepůjdeme cestou zvyšování daní. Úspory budeme hledat na straně státu. A v programu máme řadu konkrétních návrhů, kterými toho lze dosáhnout,“ doplňuje jihočeský politik.

Bauer celé uplynulé volební období působil jako člen důchodové komise a věnoval se debatám o budoucnosti vyplácení penzí. „Považuji proto za nezbytné, aby příští vláda připravila a uvedla v život změny, které garantují stejné a dobré podmínky stávajícím důchodcům, současně ale zajistí důstojné stáří i lidem, kteří do penze teprve odejdou. Na mladou a střední generaci dosavadní vládní garnitura úplně zapomněla,“ potvrzuje.

SPOLU chce prosadit také nový zákon o sociálních službách. „Bez jejich lepšího a stabilního financování a při pokračujícím stárnutí populace za pár let hrozí kolaps pobytových i pečovatelských služeb. A potřebujeme více podpořit i lidi, kteří v sociálních službách pracují. Jako jihočeský lídr koalice SPOLU si beru za svůj hlavní úkol kontrolu dostavby dálnice D4 směrem do jižních Čech a nastartování dalších projektů, které zlepší dopravní dostupnost našeho kraje,“ doplňuje Bauer.

Jasno má také v tom, jaký volební výsledek by byl úspěchem. „ODS jako hlavní síla koalice SPOLU jde do voleb s jediným cílem. Chceme společně vyhrát volby a převzít odpovědnost za vedení státu. Chceme do vlády vrátit slušnost, zodpovědnost a respekt k lidem a právu v České republice,“ říká závěrem.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/JanBauer

Štítky volby, ODS, Jan Bauer, poslanecká sněmovna, koalice, Poslanecká sněmovna ČR, SPOLU, Centrum pro výzkum veřejného mínění, dálnice, vláda, Prachatice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mladou a střední generaci dosavadní vládní garnitura úplně zapomněla, říká lídr jihočeské kandidátky SPOLU  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.