Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Změny ve vedení budějcké radnice. Kdo má na starosti dopravu či školství?

V českobudějovické radě města došlo k několika změnám. To se týká i jednotlivých gescí, které mají radní a náměstci na starosti. Kdo se bude starat o dopravu, cestovní ruch, sociální služby či školství? Budějcká Drbna přináší kompletní přehled.

Okolo rady města bylo rušno při jednání českobudějovických zastupitelů. Viktor Vojtko (STAN) se rozhodl odstoupit z postu uvolněného námětstka kvůli povinnostem v Poslanecké sněmovně. Vojtko si prohodil post s dosavadním neuvolněným radním Tomášem Chovancem (Občané pro Budějovice). 

Poslanec Vojtko končí jako uvolněný náměstek. Hejtman Kuba kritizuje jeho nástupce

Tvrdá kritika se dnes snesla na vedení českobudějovické radnice, kde došlo k několika změnám. Poslanec Viktor Vojtko (STAN) se rozhodl vzdát postu neuvolněného náměstka kvůli povinnostem ve Sněmovně. Nahradí ho Tomáš Chovanec (Občané pro...

Opozicie měla několik výtek. Mimo jiné se někteří zastupitelé ptali na rozdělení jedntlivých gescí. Z řad ODS zaznívaly dotazy například na to, kdo se stará o dopravu. Budějcká Drbna proto popisuje, co mají členové rady města na starosti. 

Změny se dotkly hlavně dvou zmíněných mužů. Voktor Vojtko má nově na starosti pouze informační technologie a cestovní ruch. 

Tomáš Chovanec bude řešit školství, sociální věci, základní a mateřské školy, domy pro seniory a jeslová a azylová zařízení. 

Primátor Jiří Svoboda (ANO) má v gesci krizové řízení, činnost městské policie, marketing, zahraniční a regionální spolupráce a také Teplárnu České Budějovice či Dopravní podnik města České Budějovice. 

Náměstek Juraj Thoma (Občané pro Budějovice) řeší územní plán, strategický plán a rozvoj, kulturu a Jihočeské divadlo.

Dalšímu náměstkovi primátora Petru Holickému (ANO) zůstávají investiční výstavba, finance a ekonomika, evropské fondy, koncepce dopravy, územní rozvoj a architektura a urbanismus.

Jeho kolega náměstek Ivo Moravec (Občané pro Budějovice) řeší správu veřejných statků, veřejné zakázky a životní prostředí. Také on má v gesci některé společnosti či příspěvkové organizace. Patří mezi ně Pohřební ústav města České Budějovice, FCC České Budějovice a Sportovní zařízení města České Budějovice.

Poslední z náměstků Tomáš Bouzek (TOP 09) řeší majetek či památkovou péči, stará se také o úkony spojené se společnostmi Správa domů a Lesy a rybníky města Českých Budějovic.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, město, radnice, zastupitelstvo, rada, gesce, školství, doprava, rada obce, Viktor Vojtko, Občané pro Budějovice, Tomáš Chovanec, Drbna.cz, Poslanecká sněmovna ČR, Starostové a nezávislí

Změny ve vedení budějcké radnice. Kdo má na starosti dopravu či školství?  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.