Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pirátským kandidátem do Senátu v táborském obvodě bude Martin Kákona

Pirátským kandidátem do podzimních senátních voleb v táborském obvodě bude krajský zastupitel Martin Kákona. V politice působí od roku 2014. Ve své programu se chce zaměřit především na ekologii a moderní technologie. O kandidatuře informoval mediální zástupce jihočeských Pirátů Luboš Kudláček.

Martin Kákona založil pirátské místní sdružení v Soběslavi, kde se stal městským zastupitelem. Na tuto veřejnou funkci po šesti letech v roce 2020 rezignoval a stal se po volbách zastupitelem krajským. Podle Kákony je například důležité, aby lidé zvládli klimatickou změnu. „Jde zejména o následující generace, které se budou s proměnou klimatu potýkat. Mladí lidé musí mít motivaci se vzdělávat a musí být materiálně zabezpečeni, aby se vzdělávat mohli. Musí mít kde studovat, kde bydlet a kde žít. V nedostatku by se naše úsilí změnilo na pouhý boj o přežití, který nemůžeme bez správného vyhodnocování informací přežít,“ uvedl. Jeho prioritami budou kromě jiného potravinová, energetická a technologická soběstačnost.

Martin Kákona se narodil v Táboře. V současné době pracuje v Ústavu jaderné fyziky AV ČR, kde konstruuje detektory kosmického záření a zabývá se studiem vysokoenergetických jevů v atmosféře včetně bouřek. Senát je podle něj důležitou součástí politického systému České republiky. „Když jsem byl mladší, myslel jsem si, že je Senát k ničemu. Nyní už vím, že se bez něj náš současný politický systém neobejde. Senát je důležitá pojistka demokracie,“ uvedl.

O místo senátora bude na Táborsku usilovat ředitel záchranné služby Slabý

O místo v Senátu za táborský volební obvod bude na podzim usilovat ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý. Stal se kandidátem hnutí Tábor 2020 a koalice Spolu, kterou tvoří ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Současným senátorem za táborský obvod je...

Senátorem za táborský obvod je Jaroslav Větrovský, který v horní komoře Parlamentu ČR zastupuje ANO. Svůj mandát bude ve volbách obhajovat a podpoří jej také hnutí Jihočeši 2012.

Kromě Kákony a Větrovského oznámil svou kandidaturu také ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý. Nominovala jej koalice Spolu, kterou tvoří ODS, KDU-ČSL a TOP 09.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Piráti

Štítky ČR, volby, senát, Piráti, Tábor, Martin Kákona, Senát Parlamentu ČR, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Soběslav, Jaroslav Větrovský, Marek Slabý, Ústav jaderné fyziky Akademie věd České republiky, ODS, Parlament České republiky, ANO 2011, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pirátským kandidátem do Senátu v táborském obvodě bude Martin Kákona  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.