Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidem chybí v těžké době levice, i proto preference ČSSD stoupají

PR článek

Ještě ani nezačalo léto a už se začíná mluvit o blížících se komunálních volbách. Vedou se diskuze o tom, jaká budou jejich hlavní témata. Stávající koalice hodnotí svou práci, vedení českobudějovické radnice se bije v prsa, co všechno udělala pro občany. Ale proč až ve chvíli, kdy se blíží volby? Co se tedy reálně povedlo? Sledujeme kolaps a chaos v dopravě, zakopáváme o elektrokoloběžky, všímáme si nepořádku v ulicích a vysoké trávy na sídlištích. Většina věcí je běžnou agendou, na kterou není potřeba extra rozpočet. Jen jestli se právě na tyto drobnosti nezapomnělo ve stínu studií a strategií, které končí v šuplíku a my na konci volebního období marně čekáme na informace o stříhání pásek na nově vybudovaných stavbách, silnících, opravených kanalizacích nebo na slibovaných projektech od sportovní haly po aquapark. Položme si otázku, co ve městě koalice od oku 2018 vlastně dělala? A odpověď? Nic moc!

Miroslav Joch je ženatý, má dvě děti. Úspěšně podniká v oblasti strojírenství, zaměstnává přes 170 lidí. Má zkušenosti z působení jako první náměstek primátora pro finance a majetek v letech 2010 až 2014.

Sebekriticky se v těchto dnech vracíme k době, kdy ČSSD byla součástí nejužšího vedení města. V posledním volebním období nejsme ani v zastupitelstvu, a to poprvé od roku 1990. Možná jsme si to podle mnohých zasloužili, strana potřebovala změnu, ale v posledních měsících se stále víc ukazuje, že běžný občan potřebuje levici, která se ho zastane.

Připouštíme, že sami najdeme mnoho chyb, kterých jsme se dopustili, ale zároveň jsme si zkusili sepsat projekty, které se povedlo v našich rukách realizovat. Než tedy někdo začne nahlas kritizovat, měl by se podívat na jejich výčet. I díky tomuto seznamu může platit zmínka některých teď už možná bývalých voličů o tom, že „ona ta sociální demokracie na komunální úrovni není až tak špatná volba“.

„V současné politice chybí levice, která by se zastala běžných lidí a vnímala jejich problémy“

Jak to vidím já

Když chci něco změnit, jdu do toho. V současné politice chybí levice, která by se zastala běžných lidí a vnímala jejich problémy. Obzvlášť v této těžké době. Stejně to mám ve firmě, kde zaměstnance potřebuji, každý den jsem s nimi v dílně mezi olejem a pilou, takže dobře vím, jaké problémy lidi trápí, ať už je to situace ve společnosti nebo stále rostoucí cena pohonných hmot, energií, bydlení či potravin. Nemůžu jen přihlížet tomu, jak se situace stále zhoršuje.

Zajímám se o to, zda je plánovaná spalovna skutečně ta správná cesta, ale také o to, co se stalo s projekty na teplárnu a recyklaci odpadu, které jsem před lety navrhoval. Teď bychom mohli čerpat levnější energie. Když je spokojený zaměstnanec, zůstane ve firmě dlouhodobě, což je pro mě i pro něj jistota, kterou v této době potřebujeme. Je velmi těžké sehnat dnes spolehlivého a schopného člověka, proto se musíme věnovat řešením, která budou mít konkrétní efekt i na aktuální život. Řešením nejsou analýzy s výhledy na dalekou budoucnost, které nakonec ani nenajdou uplatnění a jen se za ně zbytečně utratí peníze.

Jak to vidíte vy

Slovy klasika by se dalo říct, že se nám tu začíná šířit takový nešvar. Ze sídlišť se začínají stávat záchytná parkoviště. Místo toho, aby se dopoledne parkovací místa uvolňovala, využívají je lidé, kteří přijíždějí do města Řidiči jsou vytlačováni z modrých zón právě do oblastí sídlišť na okraji Českých Budějovic. Pokud se má s dopravou v Budějovicích něco udělat, měli bychom nejprve zapojit selský rozum, vyřešit základní infrastrukturu a efektivně využít místa pro odstavná parkoviště.

Nedávno jsem sliboval znění volebního programu a z textu výše čtenář jistě pochopí, jakým směrem chceme jít. Chceme řešit aktuální problémy ihned a zároveň se vrátit k věcem, které podle nás dříve dobře fungovaly. Tuto problematiku řešíme s nezávislými osobnostmi, které věří naší vizi, našemu programu, a tak do toho jdou s námi. Kandidátky a další podrobnosti jsou k dispozici na webu cssdcb.cz.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky politika, volby, ČSSD, České Budějovice, levice, projekt, sídliště, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem chybí v těžké době levice, i proto preference ČSSD stoupají  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.