Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hnutí ANO má za sebou i před sebou mnohé výzvy a spoustu práce

PR článek

Končící volební období nemělo v novodobé historii krajské metropole obdoby. Město muselo čelit hned třem krizím, kovidové, uprchlické a energetické. Přesto se podařilo uskutečnit mnoho záměrů a řadu jich dovést do stádia těsně před realizací. Město, ale i občany čeká složité období, kdy prioritou bude zajištění dostupných cen tepla, vody, odpadů i jízdného v MHD pro ulehčení složité situace občanů našeho města. Toto lze však uskutečnit pouze v případě, že voliči v Českých Budějovicích opět dají v následujících volbách hnutí ANO silný mandát.

Výhodou města je plné vlastnictví teplárny, kdy jako jediný akcionář město může ovlivňovat výslednou cenu tepla ve prospěch odběratelů – ať již jednotlivých domácností napojených na dálkové vytápění nebo společností a firem, které odebírají teplo a páru. Jako prozíravé se potvrdilo rozhodnutí o uzavření smlouvy s ČEZ na dodávku tepla, zatím na dvě desetiletí, za předem stanovené ceny, které se nyní ukazují jako velmi výhodné. Od příští topné sezony by měl skoro polovinu tepla pro město dodávat Temelín. V současnosti již je uzavřena i smlouva na výstavbu nového kotle na biomasu, který nahradí dosluhující uhelný kotel. Třetí částí do skládačky energetické nezávislosti a diverzifikace zdrojů bude od roku 2028 i připravované Zařízení na energetické využití odpadu ve Vrátě. Současně tím vyřeší i zákaz skládkování odpadů po roce 2030 a ovlivní se pozitivně cena za svoz a likvidaci odpadů.

„Další výhodou je vlastnictví vodohospodářské infrastruktury a dlouhodobá koncesní smlouva s jejím provozovatelem, společností Čevak. Zde máme nástroje na regulování výsledné ceny vodného a stočného. Podobně je na tom výše jízdného a rozsah služeb městské hromadné dopravy, které můžeme jako vlastník Dopravního podniku také ovlivňovat. Nechceme našim občanům komplikovat již tak složité krizové období,“ uvádí lídr kandidátky hnutí ANO Jiří Svoboda.

A jedním dechem dodává, že důležitou prioritou hnutí ANO je podpora výstavby městských bytů v prostoru bývalých kasáren, stejně jako pokračování přípravy stavby vodního světa a navazující sportovní haly. Z dopravních staveb je důležité dokončení okružní křižovatky na Branišovské a prodloužení ulice M. Horákové do ulice Na Sádkách, a také dokončení výstavby parkovacího domu u Sportovní haly pro 495 automobilů. V přípravě jsou parkovací domy na Vltavě a na Máji, zkapacitnění záchytného parkoviště U Otýlie a nové parkoviště u hřbitova v Mladém. Situaci v dopravě napomůže kromě dostavby D3, Jižní tangenty a Severní spojky zejména spuštění Dopravně-informačního řídícího centra vybudovaného v prostorách Dopravního podniku. V řádu týdnů bude zahájena velká rekonstrukce a dostavba KD Slavia. Dále bude město pokračovat ve využití řek a vody ve městě pro volnočasové aktivity.

Město pod vedením hnutí ANO obdrželo v rámci Jihočeského kraje opakovaně titul „Přívětivý úřad“, a to za kvalitu a rozsah služeb poskytovaných občanům. V anketě „Kvalita života“ Budějovice obsadily za uplynulý rok třetí místo v krajských metropolích hned za Prahou a Brnem. Oceněn byl také přínos města pro podnikatelskou sféru titulem Město pro byznys, kdy získalo v letošním roce historicky poprvé první místo v kraji. To jsou bezesporu dobré zprávy pro občany, podnikatele a firmy.

Závěrem Jiří Svoboda dodává: „Jděte prosím k volbám a dejte nám svůj hlas, abychom mohli dokončit naše rozpracované projekty a zrealizovat naše další plány. A to i navzdory současné složité situaci, laxnímu přístupu vlády, inflaci, růstu cen a komplikacím všeho druhu“.


Zadavatel: Hnutí ANO 2011, zpracovatel: Hnutí ANO 2011

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ANO 2011, teplo, odpad, České Budějovice, stavba, Jiří Svoboda, ČEZ, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan T

A jéje, je před volbami, tak se i pan Neviditelný Primátor ukáže v médiích. I když, to mu vlastně křivdím, nedávno měl přeci pěkný výstup v Respektu. Ale nějak nerozumím tomu, že město "pokračovat ve využití řek a vody ve městě pro volnočasové aktivity" - nebylo by přeci lepší je odvodnit a udělat z nich parkoviště?
Tohohle ňoumu už prosím za primátora ne!

Úterý, 20. září 2022, 13:46Odpovědět

Hnutí ANO má za sebou i před sebou mnohé výzvy a spoustu práce  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.