Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bývalý táborský místostarosta Klecanda skončil jako radní i zastupitel

Bývalý táborský místostarosta Václav Klecanda (Piráti) rezignoval na pozici v městské radě i zastupitelstvu. V obou pozicích jej nahradí Jan Příbramský (Piráti). Klecanda končí z osobních důvodů a chce se více věnovat rodině. Novináře o tom informovala v tiskové zprávě marketingová koordinátorka Pirátů pro Jihočeský kraj Jana Pincová.

„Chci se nyní věnovat vlastním projektům a především rodině, která se před nedávnem rozrostla o nového člena. Mým nástupcem se stane Honza Příbramský, který byl radním v minulém období a o kterém jsem přesvědčen, že naváže na rozjeté projekty a bude je posouvat dál,“ uvedl Klecanda.

Pozici místostarosty zastával v minulém volebním období. Věnoval se především otázce životního prostředí nebo digitalizace úřadu.

„Chci, abychom dál prosazovali body, které máme v koaliční smlouvě. Takže budeme pracovat například na dokončení skateparku u zimního stadionu a na dalších hřištích pro veřejnost. Za důležité považuji dokončení stezky pro pěší u průmyslové zóny. Ta je nezbytná pro zvýšení bezpečnosti obyvatel v dané lokalitě,“ uvedl Příbramský.

Jan Příbramský má navazovat na některá témata. Patří mezi ně elektromobilita ve službách městského úřadu a pečovatelské služby a nabíjecí infrastruktura pro veřejnost v režii města, digitalizace přípravy jednání rady a zastupitelstva či portál občana pro elektronickou komunikaci z pohodlí domova.

Velkým tématem je strategie vzdělávání 2030, což je podle Pirátů ojedinělý precizně a odborně zpracovaný, pozornost budící dokument, jehož naplňování může vést k dalšímu zkvalitňování vzdělávání. Piráti o tom informovali na svém facebookovém profilu.

Po loňských podzimních komunálních volbách v Táboře vznikla koalice hnutí Tábor 2020, Společně pro Tábor a Pirátů. Dohromady má 15 z 27 zastupitelů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, Piráti, Tábor, personální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý táborský místostarosta Klecanda skončil jako radní i zastupitel  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.