Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Piráti řeší situaci kolem exnáměstka Koláříka, výsledek sdělí dnes

Předsednictvo Pirátů se v neděli zabývalo situací kolem bývalého náměstka ministra vnitra Lukáše Koláříka. Jeho bývalá asistentka kromě jiného tvrdí, že ji fyzicky napadl. Luboš Kudláček z mediálního odboru Pirátů po nedělní desáté večerní sdělil, že vedení Pirátů stále jedná. Výsledek jednání chce vládní strana sdělit v pondělí poté, co informuje členskou základnu.

Předseda strany Ivan Bartoš v pátek uvedl, že obvinění považuje za vážná. Kolářík na stranickém fóru ve čtvrtek požádal o pozastavení členství u Pirátů. "Současně s pozastavením členství také dodatečně rezignuji na všechny stranické funkce," dodal Kolářík v neděli večer. Případem se zabývá policie.

Kolářík na ministerstvu vnitra skončil před několika týdny, tehdy to vysvětlil osobními důvody. Informoval o tom Deník N, který také uvedl, že je za odchodem potyčka, která se odehrála po jedné z akcí ministerstva vnitra a které se Kolářík účastnil. Bývalý náměstek souvislost potvrdil. "Má rezignace částečně souvisí s incidentem, při kterém došlo k fyzickému napadení mojí ženy a při jehož řešení jsem osobně selhal,“ napsal tehdy serveru Kolářík.

Podle Seznam Zpráv později vyšlo najevo, že šlo o potyčku mezi ním, jeho manželkou Janou a jeho asistentkou, se kterou měl milostný poměr. Kolářík podle webu později na neveřejné části pirátského fóra uvedl, že asistentka vešla k nim do pokoje, kde „bila jeho spící ženu a bila ji pěstmi i věcmi, které byly po ruce“ a také že ji ohrožovala nožem. Události se podle webu odehrály 1. června v hotelu Spiritka na pražském Břevnově, což je ubytovací zařízení ministerstva vnitra.

Seznam Zprávy následně přinesly vyjádření asistentky, která popřela, že by Koláříkovu manželku ohrožovala nožem, a uvedla, že ji Kolářík po hádce udeřil dvakrát pěstí a na zemi do ní několikrát kopl. Tehdejší náměstek ministra následně pro web reagoval, že při sebeobraně "došlo pouze k úderu, kterému předcházelo neoprávněné vniknutí do pokoje, ve kterém jsme spali, ozbrojené napadení mojí ženy a napadení mě.“

Kolářík požádal na stranickém fóru o pozastavení členství. "Vzhledem k aktuálně probíhající mediální kauze, která se týká mé osoby, pozastavuji členství ve straně, protože nechci, aby s ní byla strana spojovaná," uvedl. Na vědomí to na fóru vzala předsedkyně jihočeských Pirátů Veronika Kovářová, protože Kolářík byl místopředsedou krajského sdružení.

Piráti podle Bartoše od počátku situaci brali velmi vážně a řešili ji. "Násilí v Pirátské straně netolerujeme, naopak dlouhodobě bojujeme za lepší postavení obětí. Lukáš Kolářík vyvodil odpovědnost, rezignoval na pozici náměstka ministra vnitra 4. července, pozastavil členství a s tím i působení ve vnitrostranických funkcích," uvedl v pátek na twitteru předseda Pirátů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Piráti

Štítky Lukáš Kolářík, Česká pirátská strana, Ivan Bartoš, ministerstvo vnitra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráti řeší situaci kolem exnáměstka Koláříka, výsledek sdělí dnes  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.