Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První kolo senátních voleb s úspěchem a pokorou. Zbyněk Sýkora postoupil do druhého kola

PR článek

Zbyněk Sýkora postoupil z prvního místa do druhého kola senátních voleb. Přestože ho úspěch těší, zůstává pokorný a zaměřený na další výzvy. Vyjadřuje vděk voličům, respekt ke svému soupeři a připomíná, že v politice chce uplatňovat stejnou férovost, jakou se řídí v životě i ve sportu.

Zbyňku včera skončilo první kolo senátních voleb a postupuješ do druhého z první pozice. Máš radost?
Ještě, než začnu děkovat, rád bych vyjádřil respekt všem, kteří se v uplynulých dnech prali s velkou vodou. Najednou je jasné, že jsme jako společnost lepší, než by se ze sociálních sítích mohlo zdát. O to větší poděkování patří všem, kteří k volbám nakonec dorazili a dali mi svůj hlas. Vážím si toho. Ale jinak to vnímám s pokorou a respektem. To hlavní nás ještě čeká příští pátek a sobotu.

Líbí se mi tvůj nekonfliktní styl komunikace s jasnými cíli a vizemi, měl jsi takovou i kampaň.
Nepovažuji se za tradičního politika, pořád se cítím být víc sportovec a hlavně aktivistou. Můj protikandidát není můj nepřítel, je to soupeř, kterého uznávám. Veškeré mé aktivity v životě jsou spojeny se sportem a ve sportu je přece nejdůležitější fér play, přes to u mě nejede vlak. Jinak kampaň byla samozřejmě ve svém závěru výrazně ovlivněna počasím. Myslím, že lidé měli jiné starosti, než jestli jim dá někdo na ulici leták, takže jsme finální část kontaktní kampaně pro první kolo zrušili a nyní zvažujeme, zda uděláme alespoň jedno setkání v nadcházejícím týdnu, no ještě uvidíme.

Přesto jsi alespoň část kampaně na ulici byl. Je něco, co Tě překvapilo?
Pozitivní lidé, i ti kteří mě odmítli byli slušní, zkrátka řekli ne, my nic nechceme. Trochu jsem se obával nadávek a vulgarit. V reálném kontaktu ale nebyly. Skvělá zpráva pro nás všechny. Když chceme, umíme se chovat slušně, to je super.

A ve virtuálním prostoru?
Ajaj, já to „ustojím“, ale někdy si říkám, že anonymita internetu je strašná věc. Ale jestli si tím někdo uleví… Já se věnuji těm, kteří chtějí normální debatu a jsem za ní vděčný. Těm ostatním přeji lepší náladu a den.

Jaký je vlastně tvůj volební program?
Na tuto otázku se mě už pár lidí ptalo a dokud jsem na ní nezačal odpovídat, neuvědomoval jsem si, jak těžká vlastně je. Tuším, že jsi takový názor od kandidáta do senátu nečekal. Tak tady stručně, co je mou motivací, co chci řešit a čím chci přispět společnosti.

  • Vyrovnávání příležitostí pro všechny znevýhodněné.
  • Odbourávání předsudků vůči znevýhodněným.
  • Motivace mládeže k aktivnímu způsobu života a překonávání překážek.
  • Podpora sportu a jeho zpřístupnění znevýhodněným.
  • Zjednodušení legislativy v sociální oblasti.

To jsou témata, kterým se s přáteli věnujeme asi 13 let. Začínali jsme jako přesvědčení dobrovolníci a náš přístup byl aktivistický, na tom jsme si zakládali. Věřili jsme, že jenom tak to může být opravdové a výsledky přicházeli. Po čase přišla stagnace a nám došlo, že potřebujeme právní subjektivitu a založili jsme spolek. Došlo k dalšímu posunu a další stagnaci a dalšímu prozření. Bez podpory politiků se neposuneme a budeme se muset smířit s nižšími cíli, než o kterých jsme snili. Začali jsme s politiky komunikovat a mohli jít dál. Dalším krokem byl můj vstup do komunální politiky a náš hlas byl slyšet. Všichni věříme, že ze Senátu ČR bude slyšet ještě víc a my budeme mít příležitost posunout naše cíle, významně pomoci jednotlivcům, komunitám a přispět tak společnosti. Vše vzniklo z přesvědčení a díky aktivistickému zápalu. Na to nezapomínáme a stále ho cítíme. Jak už jsem říkal, myslím si, že nejsem tradiční politik.

Musím ještě dodat, že jsem připraven vyjadřovat se k tradičním politickým tématům a budu to dělat s plnou odpovědností. Na tématech, která můžeme nazvat mým volebním programem budu pracovat bez ohledu na výsledek senátních voleb.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, senát, Jihočeský kraj, Zbyněk Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První kolo senátních voleb s úspěchem a pokorou. Zbyněk Sýkora postoupil do druhého kola  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.