Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Ustavující zasedání jihočeského zastupitelstva by se mohlo konat 17. října

Ustavující zasedání jihočeského zastupitelstva po zářijových volbách by se mohlo konat ve čtvrtek 17. října. Termín by zřejmě posunulo jen to, kdyby někdo výsledek voleb u soudu napadnul. ČTK o termínu zastupitelstva řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Desetidenní lhůta pro napadnutí výsledků u soudu skončí v pátek 4. října. Zatím nikdo na jihu Čech výsledek nenapadl.

„Předběžně máme stanovený 17. říjen. I v příštím volebním období bychom rádi zachovali pro zasedání zastupitelstva jako termíny čtvrtky, což je zde zvykem," uvedl hejtman Martin Kuba (ODS).

Volby v kraji vyhrála ODS, když získala 34 mandátů v zastupitelstvu, které má 55 členů. Druhé skončilo ANO se 17 mandáty. Třetí Stačilo! bude mít čtyři zastupitele. Nikdo další nepřekročil potřebnou pětiprocentní hranici.

ODS bude v kraji vládnout sama. Kuba už dříve uvedl, že v novém volebním období sníží počet náměstků. Doposud jich bylo šest a nyní budou pouze tři. „Nemusíme uzavírat koalice, v nichž si každá strana nárokuje nějaká placená křesla. S úsporami je třeba začít vždycky u sebe," řekl hejtman. Dodal, že kromě náměstků budou další členové rady neuvolnění. „A také platí, že většina stran, které se nedostaly do zastupitelstva, ale v minulosti se na práci v zastupitelstvu podílely, a teď dosáhly alespoň kolem čtyř procent, od nás dostane nabídku, aby se zapojily do práce v komisích a výborech," řekl Kuba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Jihočeského kraje

Štítky správa, volby, kraje, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ustavující zasedání jihočeského zastupitelstva by se mohlo konat 17. října  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.