Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějce hostily celostátní konferenci tajemnic a tajemníků

Opustili své kanceláře a zamířili na jih, do města pod Černou věží. Kdo? Účastníci celostátního 29. valného shromáždění a jarního odborného semináře Sdružení tajemníků měst a obcí České republiky, které se ve dnech 17. až 19. května konaly v Českých Budějovicích.

Tradičního setkání se zúčastnilo téměř 300 delegátů, zástupců veřejné správy a zahraničních hostů. V konferenčním prostoru Clarion Congress Hotelu byl pro tajemníky a tajemnice městských a obecních úřadů připraven program doslova nabitý odbornými informacemi ze sféry veřejné správy.

„Jako pravidelně si celostátní seminář vytkl za cíl seznámit tajemníky s nejnovějším vývojem legislativy a reformami veřejné správy. V hlavních vystoupeních hostů a také ve vystoupení na odborná témata v jednotlivých speciálních blocích zaznělo mnoho novinek. Na valné shromáždění a seminář bylo přihlášeno 171 účastníků z řad tajemnic a tajemníků městských a obecních úřadů, dvacet českých a sedm zahraničních hostů a dále 92 zástupců šestadvaceti vystavujících společností. S lektory a organizátory se tak akce zúčastnilo rekordních 298 osob,“ uvedl k akci Jaromír Zajíček, předseda STMOÚ.

Hlavní částí programu bylo valné shromáždění, které je členskou schůzí STMOÚ. Konalo se ve velkém kongresovém sále a účastníci v jeho průběhu vyslechli a odsouhlasili výroční zprávy o činnosti a hospodaření STMOÚ ČR za rok 2014 včetně výročních zpráv komisí a projednali a schválili nové stanovy STMOÚ.

Po členské schůzi následovalo slavnostní zahájení semináře za účasti zástupců veřejné správy, první náměstkyně ministryně pro místní rozvoj pro řízení sekcí regionálního rozvoje Kláry Dostálové, náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce veřejné správy a legislativy Jany Vildumetzové, náměstka ministra vnitra pro státní službu Josefa Postráneckého, předsedy Svazu měst a obcí Dana Jiránka a dalších zástupců ministerstev, svazů a asociací. Budějcký primátor Jiří Svoboda, který převzal záštitu nad akcí, se slavnostního zahájení nezúčastnil, delegáty semináře jménem hostitelského města pozdravil Zdeněk Řeřábek, tajemník budějckého magistrátu.

Hosté ve svých projevech informovali účastníky semináře o aktuálním dění a připravovaných změnách v legislativě, například o novele zákona o obcích, služebním zákonu, programovacím období a čerpání fondů EU 2014 - 2020, změny v oblasti zadávání veřejných zakázek a mnoha dalších odborných námětech. Všichni hosté ve svých příspěvcích ocenili práci tajemnic a tajemníků obecních úřadů a zdůraznili, že jsou ve svých úřadech připraveni poskytnout tajemníkům potřebnou metodickou, poradenskou a odbornou pomoc a podporu.

Seminář dále pokračoval řadou specializovaných příspěvků z oblasti pracovněprávní problematiky, správy bezpečnostních událostí a incidentů, aktualit z oblasti ICT a eGovernmentu, problematiky rozpočtů a financování obcí a dalších odborných námětů.
Velmi intenzivní program konference byl doplněn také „oddechovou“ částí, konkrétně exkurzí v národním podniku Budvar, návštěvou Hvězdárny Kleť a vyhlídkovou plavbou z Budějc do Hluboké nad Vltavou a prohlídkou zámku.

Připraven byl také slavnostní společenský večer v ArtIGY v Budějcích, kde si všichni mohli vychutnat nejen bohaté občerstvení, ale také hudbu, tanec, vystoupení taneční skupiny a příjemnou přátelskou atmosféru. I díky těmto aktivitám si představitelé městských a obecních úřadů odváželi z Budějc nejen mnoho nových zkušeností a informací, ale také nové zážitky a dobrý pocit z účasti na přínosné, zajímavé akci.

Štítky České Budějovice, veřejná správa, Česko, obecní úřad, Černá věž, Evropská unie, Dan Jiránek, Jana Mračková Vildumetzová, Klára Dostálová, Josef Postránecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce hostily celostátní konferenci tajemnic a tajemníků  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.