Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Náměstek primátora Pavel Matoušek byl na mimořádném zasedání zastupitelstva odvolán

Přesně podle očekávání. Koalice ANO 2011, Občanů pro Budějovice, TOP 09 a KDU-ČSL dnes večer odvolala náměstka primátora pro ekonomiku, finance, informační technologie Pavla Matouška. Stalo se tak poté, co jako delegovaný zástupce města nehlasoval v souladu s usnesením zastupitelstva. Pro bylo 23 zastupitelů ze 39 přítomných.

„Důvody, které nás k tomu vedly, byla komunikace, která vázla s panem Matouškem při i po valné hromadě Teplárny České Budějovice. Nepřišel ani na Radu města, ten den snad na radnici ani nebyl. Jeho vyjádření jsme se dozvěděli přes média,“ řekl primátor Jiří Svoboda. 

„Považuji za nešťastné, že se to neřešilo na stranické půdě, ale pár hodin po valné hromadě už Rada města navrhovala moje odvolání,“ reagoval Pavel Matoušek. Jeho místo zaujala stejným výsledkem Lucie Kozlová z ANO 2011. Obě hlasování proběhla veřejně.

Do dozorčí rady teplárny byli následně znovu nominováni Juraj Thoma, Petra Šebestíová, Roman Kubíček, Michal Kohn, Ivan Nadberežný, Radek Mach a Jaroslav Mach. Na mimořádné valné hromadě bude 15. července za město hlasovat primátor Jiří Svoboda, náhradníkem je Martin Maršík.

Už bývalý náměstek během jednání znovu zopakoval, že se v souvislosti s Teplárnou České Budějovice dozvěděl nové informace o soudních sporech, které vede s bývalým představenstvem. Z nich nevychází úspěšně, a tak jí náklady stály už osmnáct milionů korun. Náměstek Tomáš Bouzek kontroval, že k takovým informacím nemohl přijít legální cestou a označil většinu za lži.

Pavel Matoušek rovněž kritizoval, že si dozorčí rada teplárny nebyla schopná snížit odměny. Všichni členové měli přijít o deset tisíc korun. To se ale některým nelíbilo a třeba u šéfa dozorčí rady, na jehož místo se podle kuloárů chystá Juraj Thoma, navrhovali pouze pět tisíc korun. „Je to klasický případ politické trafiky. A jestli před tím budeme zavírat oči, nejsme lepší než ti, které jsme kritizovali,“ uvedl exnáměstek Pavel Matoušek.

Štítky ANO 2011, TOP 09, KDU-ČSL, valná hromada, Jiří Svoboda, dozorčí rada, Juraj Thoma, České Budějovice, Lucie Kozlová, Roman Kubíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek primátora Pavel Matoušek byl na mimořádném zasedání zastupitelstva odvolán  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.